Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 11

V.Kamblevičius 20 „tvarkiečių“ skyrių bandė sužavėti A.Juozaičiu: „Agitacija nėra griežta“

Judėjimo „Lietuva yra čia“ kūrėjas Arvydas Juozaitis sako, kad bendražygiais laiko ne partiją „Tvarka ir teisingumas“, o frakciją „Lietuvos gerovei“, ji esą ir bus naujos partijos dalis. Tačiau panašu septynių narių frakcija su savimi ketina išsivesti ir dalį „tvarkiečių“ – seniūnas Vytautas Kambevičius teigia 20-čiai partijos skaitlingiausių skyrių pristatęs A.Juozaičio, kaip patrauklaus lyderio, kandidatūrą.
Saulius Lapėnas, Arvydas Juozaitis, Vytautas Kamblevičius
Saulius Lapėnas, Arvydas Juozaitis, Vytautas Kamblevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nė daug, nė mažai, per tą laiką (nuo rugsėjo 25 dienos – 15min) mes pervažiavom maždaug 20 skyrių. Tai yra skaitlingiausi skyriai, kur yra didžiausias partijos narių skaičius. Ir man buvo labai malonu, ir aš buvau patenkintas, kad dauguma skyrių labai nuoširdžiai priima A.Juozaičio kandidatūrą, kad jis būtų mūsų partijos lyderiu“, – teigė V.Kamblevičius.

Vėliau jis skaičių patikslino – A.Juozaičio kandidatūrai esą nepritarė tik vienas iš 20 aplankytų skyrių: „Iš 20 skyrių tik vieno skyriaus pirmininkas pasakė, kad jis dar abejoja. Bet tas skyriaus pirmininkas turi tik tris partijos narius.“

Viskas paaiškės gruodį

Visoje Lietuvoje, V.Kamblevičiaus teigimu, partija „Tvarka ir teisingumas“ turi daugiau nei 70 skyrių.

Mes iš tikrųjų važinėjam po skyrius, bendraujam.

„Mūsų agitacija nėra griežta. Mes iš tikrųjų važinėjam po skyrius, bendraujam, ir čia kiekvieno partijos nario pasirinkimas, asmeninis reikalas, kur eit, su kuo eit. Tą parodys suvažiavimas“, – kalbėjo „Lietuvos gerovei“ seniūnas.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ suvažiavimas vyks gruodžio viduryje. Esą tada ir paaiškės, kiek „tvarkiečių“ susivilios pasiūlymu prisidėti prie naujai kuriamos jėgos su A.Juozaičiu priešakyje.

V.Kamblevičius kartu su minėtu „Lietuva yra čia“ judėjimo įkūrėju, vienu iš judėjimo steigėjų Sauliumi Lapėnu ir Seimo nariu Juozu Imbrasu penktadienį spaudos konferencijos Seime metu pristatė planus kurti naują partiją.

J.Imbrasas pabrėžė, kad tai – ne „tvarkiečių“ prijungimas ar susijungimas su judėjimu „Lietuva yra čia“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Lapėnas, Arvydas Juozaitis, Vytautas Kamblevičius, Juozas Imbrasas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Lapėnas, Arvydas Juozaitis, Vytautas Kamblevičius, Juozas Imbrasas

„Kuriame naują politinę jėgą. Nei čia bus susijungimo, nei čia bus prisijungimo [...]. Visi laisvi, išėję iš kitų partijų – iš mūsų partijos, iš kitų, eisim laisvi, įstosim į naują politinį darinį“, – nurodė jis.

Frakciją traktuoja kaip ir kitas jėgas

Nors iš A.Juozaičio kalbų susidaro įspūdis, kad jis frakciją „Lietuvos gerovei“ traktuoja kaip ir kitas jėgas, kurios ketina jungtis prie „Lietuva yra čia“ santalkos.

„Dar gerokai iki pasirodant „Tvarkos ir teisingumo“ skilimui ir frakcijos atsiradimui, jau prieš tai mes buvom kreipęsi į 11 partijų, judėjimų, išplatinę manifestą, išplatinę tezes, gaires [...], ir gavome iš 5 atsiliepimus, jau derėjomės. Tas atėjimas frakcijos iš Seimo yra vėlgi tame pačiame kontekste“, – dėstė politikas.

Judėjimas „Lietuva yra čia“, anot jo, turi apie 1 tūkst. „aktyvistų“, siekiančių tapti partijos nariais. A.Juozaitis nesibodėjo kalbėti apie partiją palikusius „tvarkiečius“, kuriuos į kuriamą organizaciją galbūt privilios nauji bendražygiai.

„Mes jau ne „Tvarką ir teisingumą“ traktuojam mūsų bendražygiais, bet būtent frakciją kaip flagmaną. Jie veda, dar gali važiuoti per skyrius. Galėtų jau dabar sakyti, kad mes išstojom, bet yra daugiau skyrių išsilikvidavusių ir išstojusių. Net baisu kartais pasakyti – po 200 žmonių jau išsiregistravę iš partijos Tvarka ir teisingumas“, – tikino politikas.

Sako, kad programos – beveik vienodos

Judėjimo „Lietuva yra čia“ programa ir „tvarkiečių“ Seimo rinkimų programa „Lietuva, kelkis!“, A.Juozaičio matymu, beveik identiškos.

„Praktiškai iš keliolikos tezių viskas mums tinka. Ir dėl Europos Sąjungos, kad yra jos tvirtinimo, bet tvirtinimo – ne to begalinio federalizavimo, o tautų savigarbos ir išlikimo tvirtinimo. Tai viskas tas yra: ir dėl šeimos, ir dėl savivaldos. Žiūriu, kad labai panašu. Reta, kur mes taip rastumėm panašią programą“, – kalbėjo jis.

Klausiamas, ar nauja politinė jėga turi pavadinimą, į šalies vadovus kandidatavęs A.Juozaitis atsakė, kad „darbinis“ ir gerai pasitarnavęs prezidento rinkimuose – „Lietuva yra čia“, bet jis esą gali keistis.

„Dabar reikės tiktai su tais žmonėmis, kurie bus steigėjais, susitarti. Nes „Lietuvos gerovei“ irgi geras pavadinimas, tai, ką jūs frakcija nutarėt“, – modamas ranka į V.Kamblevičių teigė A.Juozaitis ir darė prielaidą, kad pavadinimą gali atnešti ir kiti. Politikas reiškė norą, kad organizacijos vardas nesisietų su globalizacija.

Kodėl „tvarkiečio“ vadovaujama frakcija „Lietuvos gerovei“ nepaiso „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininko Remigijaus Žemaitaičio nuomonės nebendradarbiauti su A.Juozaičiu?

V.Kamblevičius: R.Žemaitaitis visur turi būti pirmas

„Kai buvo mūsų valdybos posėdis visi pritarė, ir R.Žemaitaitis pritarė, kad reikia bendrauti su A.Juozaičiu“, – atsakė V.Kamblevičius, bet pripažino, kad iniciatyvos susitikti su A.Juozaičiu ėmėsi pats.

„Aš jaučiau čia R.Žemaitaičio klastą. Jis nenorėjo, kad A.Juozaitis ateityje vadovautų. Remigijus yra toks žmogus, matomai, Napoleono sindromas, – jis turi būti visur pirmas. Todėl va taip ir įvyko“, – paaiškino „tvarkietis“.

15min kalbintas R.Žemaitaitis apgailestavo, kad frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariai kalba taip lyg „Tvarka ir teisingumas“ kurtų naują partiją.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

„Tai partija „Tvarka ir teisingumas“ nekuria jokios kitos politinės partijos. Yra žmonės, kurie nori sukurti kitą savo, atskirą politinę organizaciją“, – nurodė jis ir pareiškė, kad partija svarstys artimiausiu metu svarstys V.Kamblevičiaus likimą partijoje.

Fakto, kad nariai išstoja iš partijos, R.Žemaitaitis nesureikšmino. Esą tai – pavieniai atvejai: po to, kai susikūrė frakcija „Lietuvos gerovei“, jo teigimu, partiją paliko 40 narių, dabar, kai pasigirdo planų jungtis prie A.Juozaičio, – 20.

Ragina palaukti

„Tai aš siūlyčiau palaukti tas 2-3 savaites ir mes pamatysime, kiek yra užpildyta anketų“, – paragino Seimo narys.

R.Žemaitaitis pakartojo nematantis galimybių jungtis prie A.Juozaičio inicijuoto darinio.

„Aš nematau bet kokios galimybės dabar, kad aš, kaip Remigijus Žemaitaitis, dalyvaučiau toje politinėje partijoje, kur A.Juozaitis vykdys kažkokią atranką, rūšiuos žmones arba net nesusitikę, nesusitarę vienašališkai paskiria partijos pirmininką, pavadinimą, struktūrą.

Yra mūsų partijos valdybos sprendimas, kuriame sudaroma keturių asmenų derybinė grupė ir aiškiai yra pasakyta kviesti įvairius, ir susitikti su įvairiais politiniais, visuomeniniais veikėjais, kartu susitikti su politinėmis partijomis dėl galimybės bendradarbiauti. O ne kažkokį vieną antrą žmogų paskirti“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius