Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 28 /15:09

V.Landsbergis kritikavo konservatorius dėl rinkimuose pralaimėtų miestų

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis partiečius kritikavo dėl prarastų merų postų didžiuosiuose šalies miestuose. Apie tai politikas kalbėjo šeštadienį vykstančio partijos tarybos posėdžio metu. Per susirinkimą savo kandidatūras į partijos pirmininko postą atsiėmė trys kandidatai.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Padėtis Panevėžyje ir Šiauliuose – aš nežinau, ar tai yra svarstoma kokioje nors virtuvėje, ar čia svarstysime, kas ką rekomenduos mūsų skyriams. Pergyvenome pasekmes tam tikros trumparegystės ar perdėto optimizmo Kaune“, – kalbėjo partijos garbės pirmininkas.

Jis sakė, kad konservatoriai Anykščiuose nesusitvarkė su brutaliu smurtu paskutinę akimirką: „Ypač svarbūs signalai ir specifinė situacija Panevėžyje ir Šiauliuose pasireiškus tokiam dalykui kaip vienkartinės visuomeninės grupės vieniems rinkimams sudaromos, kuriose veikia ir mūsų žmonės, šiek tiek pasitraukę, susispendavę, bet išaugę iš mūsų terpės ir iš mūsų idealų. Kaip mes veiksime toje erdvėje ir konkrečiai tuose miestuose - tai tikrai gana svarbu, nes šiaip ar taip, kažko nepraradom, o miestus praradom.“

TS–LKD pirmininkas Andrius Kubilius dėkojo partiečiams už darbą rinkimų metu, tai pat dar kartą paragino partiečius pirmininko rinkimuose suteikti progą jauniems kandidatams.

„Aš savo išpažintį sau pasidariau šiek tiek anksčiau ir apie tai garsiai paskelbiau. Šiandien labai svarbu suvokti, kad Lietuva, o taip pat ir mes, esame ant naujos darbotvarkės slenksčio. Turime suvokti, kad kitas Seimas užbaigs jau antrąjį XXI amžiaus dešimtmetį ir turime suvokti, kad šiandien Lietuvos visuomenė kvėpuoja jau šiek tiek kitokiu oru nei kvėpavo devyniasdešimtaisiais metais. Todėl ir sakau labai paprastai: nepamirškite įleisti šviežio oro į partijos gyvenimą ir į valstybės gyvenimą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Andrius Kubilius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Andrius Kubilius

Nebijokime atverti duris ir langus naujai kartai, naujai bangai, naujai energijai, naujam žygiui, naujoms idėjoms. Tai nereiškia, kad turime nuklysti nuo kelio, kurį brėžėme nuo devyniasdešimtųjų.

Nebijokime net ir skersvėjų – tegu pravalo smulkių nuoskaudų ar užgautų ambicijų, tarpusavio pasipykimų ar kokių nors smulkių nesutarimų tvaikelį mūsų bendruomenėje“, – kalbėjo A.Kubilius.

Partijos pirmininko rinkimuose nedalyvauti nusprendęs A.Kubilius anksčiau yra pareiškęs savo paramą europarlamentarui Gabrieliui Landsbergiui.

Partijos pirmininko rinkimuose nedalyvauti nusprendęs A.Kubilius anksčiau yra pareiškęs savo paramą europarlamentarui Gabrieliui Landsbergiui.

„Mano apsisprendimas nedalyvauti pirmininko rinkimuose buvo paremtas to matymo, kad aš galiu realiai paskatinti atsinaujinimą partijoje“, – žurnalistams vėliau sakė A.Kubilius, kuris pabrėžė, kad G.Landsbergis turi tam reikiamų savybių.

Į partijos pirmininkes taip pat kandidatuojanti pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė, reaguodama į šį jauno lyderio akcentavimą, prisistatė kaip „nešviežias, atsibodęs veidas“.

Politikė pabrėžė apie vienijimo ir telkimo svarbą partijoje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Irena Degutienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Irena Degutienė

„Noriu susitelkti ir kad mes visi susitelktume bendram darbui, Šiandien iššūkis yra vienas ir pagrindinis: strategijas puikiai kuriame, tačiau šiandien mes turime kurti pozityvią, vienijančią ir partijos tapatumą atitinkančią politinę programą ir įrodyti rinkėjams, kad esame tam pasirengę ir ją paversti realybe“, – kalbėjo I.Degutienė, kuri ragino partiečius būti mažiau arogantiškus ir savikritiškesnius.

G.Landsbergis, vertindamas esamą situaciją po rinkimų, taip pat ragino partiją susitelkti.

„Tik radę bendrystę, tik parodę susitelkimą, mes galėsime judėti į priekį. Jeigu mes norime atstatyti savo idėjų lyderystę, kuri leistų laimėti rinkimus ir leisti toliau taikyti tą lyderytę ir įgyvendinti tas idėjas, mes galėsime tik pristatydami save kaip vientisą bendriją, kuri yra pasiruošusi susitarti ir priimti sprendimus, krie yra reikalingi Lietuvai“, – kalbėjo kandidatas į partijos pirmininkus.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gabrielius Landsbergis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gabrielius Landsbergis

Konservatoriai savivaldybių tarybų rinkimuose užėmė antrą poziciją su 253 mandatais.

Trumpėja kandidatų į lyderius sąrašas

Šeštadienį vykstančio partijos tarybos posėdžio metu savo kandidatūras atsiėmė trys kandidatai į pirmininkus.

Agnė Bilotaitė, Kazimieras Starkevičius ir Vytautas Juozapaitis pranešė atsiimantys savo kandidatūras ir išreiškė palaikymą kandidatei į pirmininkes I.Degutienei.

Agnė Bilotaitė, Kazimieras Starkevičius ir Vytautas Juozapaitis pranešė atsiimantys savo kandidatūras ir išreiškė palaikymą kandidatei į pirmininkes I.Degutienei.

Partijos pirmininko pavaduotoja I.Degutienė partijos pirmininkės rinkimuose dalyvaus antrą kartą. Pirmąjį kartą ji rinkimus pralaimėjo dabartiniam partijos pirmininkui Andriui Kubiliui.

Taip pat vienuose rinkimuose I.Degutienė kandidatūrą yra atsiėmusi.

Kadenciją baigiantis partijos lyderis A.Kubilius pranešė rinkimuose nedalyvausiantis ir parėmė europarlamentaro G.Landsbergio kandidatūrą, akcentuodamas, kad partijai reikalingos permainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius