Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 18

V.Matijošaitis: apie galimybę jungtis prie S.Skvernelio, buldozerio principą ir LGBT eitynes

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sako savo veiklą siejantis su miestu ir negalvojantis apie politinę karjerą kokioje nors partijoje, taip pat ir ekspremjero Sauliaus Skvernelio kuriamoje. „Ne, negalvoju. Tikrai negalvoju, nes ten yra jo sritis, jis tokį kelią pasirinkęs, o mano darbas yra miestas“, – paklaustas, ar galvotų apie savo indėlį S. Skvernelio buriamoje partijoje, sakė Kauno meras.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Interviu BNS jis taip pat kalbėjo apie kitais metais Kauno laukiančius svarbius įvykius: Kauną – Europos kultūros sostinę bei S.Dariaus ir S.Girėno stadiono atidarymą, savo kaip miesto mero ateities planus, santykius su centrine valdžia, iniciatyvą plėsti Kauno ribas bei šiemet mieste vykusias LGBTQI eitynes.

– Pradėkime nuo didžiausio turbūt kitų metų renginio: Kaunas – Europos kultūros sostinė. Ar ramiai laukiate, su kokiomis nuotaikomis? Kaip Kaunas jam pasiruošęs ir ar matote kažkokių iššūkių, kas gali būti sudėtinga?

– Iššūkiai didžiausi yra būtent pandemija ir mane šiek tiek dar neramina orai, kokie bus sausio 22 dieną.

Bet miestas daugiau dalyvauja pinigais, žiūri, kaip juos išleidžia. Bet Kaunas 2022 vadovė Virginija Vitkienė yra subūrusi gerą komandą ir kol kas mes labai daug priekaištų jai neturime, nors būna, kad nuomonės nesutampa – tai normalu. Meno žmonėms atrodo vienaip, o inžinieriams, statybininkams – kitaip.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis

Bet nėra taip, kad V.Vitkienė eitų pas mane atsiskaityti – ne mano tai sritis, bet savivaldybė nėra atsitraukusi visiškai.

– Ar stadiono statybose viskas vyksta kaip suplanuota?

– Vieną kartą jau nukėlinėjome dėl rangovų pasirinkimo, o dabar viskas pagal planą eina ir tikrai planuojame, kad atidarymą galėsime daryti nuo birželio 1 dienos. Pažiūrėsime, ką sugalvosime daryti tame atidaryme: ar varžybas, ar gal kelis atidarymus. Nežinau.

– Pereinant prie politikos – įpusėjo jūsų antroji kadencija.

– Jau į galą: liko metai ir keturi mėnesiai.

– Taigi, šią kadenciją jūs mažiau matomas viešumoje esate, lyginant su pirmąja. Kas tai nulėmė?

– Nelabai žinau, kur aš pirmojoje kadencijoje mačiausi, bet gal visa Lietuva ir visas pasaulis buvo atviresnis – už tai ir matydavomės. Dabar reikėjo išmokti per pandemiją dirbti nuotoliniu būdu, susikviečiant žymiai mažiau darbuotojų į pasitarimus, laikantis atstumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius