-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 24

V.Musvydaitė: vaikščioti, kaip ir pakelti šiukšlę, nieko nekainuoja

Vis labiau artėja tikras, šiltas pavasaris, o kartu su juo ir 12-oji nacionalinė akcija „Darom“, kuri šiemet vyks balandžio 27 d. Akciją palaiko ir „Walmark“ Ėjimo varžybų, vyksiančių Vilniuje tą pačią dieną, dalyviai.
Vlada Musvydaitė
Vlada Musvydaitė / Projekto partnerio nuotr.

„Ši idėja kilo dar mano tėvams, kai jie pradėjo mane auginti. Ir iš tikrųjų, kai pradėjome organizuoti šį didžiulį masinį šeimai skirtą renginį, pamatėme, jog prieš tai reikėtų susitvarkyti aplink. Normalu einant tiesiog paimti ir pakelti šiukšlę“, – sako Vlada Musvydaitė.

Šiais metais tiek švarinimosi akciją, tiek ėjimo varžybas suderinti labai paprasta. Iš pradžių, 10 val., galima surinkti šiukšles, o vėliau, 12 val. pradėti ėjimą. „Walmark“ Ėjimo varžybų organizatoriai kviečia visus norinčius susirinkti prie Baltojo tilto, kartu sutvarkyti aplinką, o vėliau startuoti varžybose. Kviečiame nemokamai užsiregistruoti. Varžybų laikas nėra ribotas, todėl šeimos atvykti gali ir vėliau, prisijungti prie kitų dalyvių ar savarankiškai įveikti norimą atstumą. Ėjimo varžybų trasa bus patalpinta #walk15 programėlėje, kurioje rasite ir kitų įspūdingų trasų su unikaliais aprašomaisiais tekstais.

Šiemet ėjimas vyks pačiame Vilniaus centre: palei Nerį iki Žvėryno, Vingio parko stadiono link ir grįžimas Tauro kalnu. „Maršrutas yra nuostabus, be to, visi mūsų dalyviai eina su mobiliąja programėle #walk15, kurioje jie taip pat gali ir pasiskaityti apie žinomus Vilniaus objektus tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis“, – pasakoja V.Musvydaitė.

Vlados Musvydaitės sukurta programėlė šiuo metu Lietuvoje pirmauja „Health and fitness“ programėlių kategorijoje „Android“ ir „iOS“ telefonams.

„Darom 2019“ akcijos šūkis „Sveika šalis – sveiki piliečiai“ artimas ėjimo varžybų idėjai. Abi akcijos orientuotos į sveiką gyvenseną, buvimą drauge, pilietiškumą, judėjimo svarbą, švarios aplinkos išsaugojimą.

Ėjimo organizatorių nuomone, dabar pats brangiausiais laikas – laikas su šeima. Akcijose skatinamos dalyvauti tiek jaunos šeimos, tiek šeimos su augintiniais, tiek vyresni žmonės ar pavieniai žmonės – sąlygos tinkamos visiems, o ėjimo trasa laisvai ir be kliūčių praeiti galės net ir tėvai su kūdikių vežimėliais. Ėjimo varžybose savo sukauptus žingsnius, kuriuos suskaičiuos programėlė #walk15, bus galima iškeisti į prizus. Taip pat verta paminėti, kad šiais metais dalyviai bus apdovanoti medaliais, simbolizuojančiais miestą, kuriame vyko ėjimo varžybos.

Varžybų iniciatorė V.Musvydaitė į užsiregistravusius varžybose kreipsis vardu, nes kiekvienas užsiregistravęs dalyvis gaus vardinį numerį. Šiais metais registruoti galima ir savo keturkojus augintinius, kurie irgi gaus savo vardinį numerį ir bus laikomi visaverčiais akcijos dalyviais.

Norintieji suderinti „Darom“ akciją su „Walmark“ Ėjimo varžybomis, kviečiami rinktis balandžio 27 d., 8 val. 30 min. prie Baltojo tilto. Kitus tvarkymosi taškus galima rasti „Darom“ akcijos internetiniame puslapyje.

„Vaikščioti nieko nekainuoja, taip pat kaip ir nieko nekainuoja pakelti numestą šiukšlę. Ir nieko nekainuoja būti pavyzdžiu kitiems“, – pastebi V.Musvydaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius