-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 05 15

V.Pranckietis: balsavimas dėl pasitikėjimo S.Skverneliu – mandato tęsti darbą suteikimas

Pasitikėjimą premjeru Sauliumi Skverneliu išreiškusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija suteikė jam mandatą tęsti darbą šiose pareigose, mano šios partijos narys, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Viktoras Pranckietis ir Saulius Skvernelis
Viktoras Pranckietis ir Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai buvo ne S.Skvernelio pasitikėjimo patikrinimas – juo niekas neabejojo ir prieš, ir dabar – bet tai buvo tiesiog mandato suteikimas ir kreipimasis į jį, kad tęstų dirbdamas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkas.

„Ir sprendimo priėmimo būdas slaptu balsavimu – pasitikėjimas buvo lyg ir S.Skverneliu, bet iš esmės tai tęstinumas, pasitikėjimas savimi, ar mes galime tęsti“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Jis sako manantis, kad premjeras įsiklausys į šiuos raginimus.

„Jeigu ir toliau mes taip kryptingai eisime kaip ir iki šiol ėjome, tai premjeras, manau, kad prisiims tą atsakomybę ir supras, kad partija prašo prisiimti atsakomybę, nes premjeras yra puikus“, – sakė V.Pranckietis.

Per slaptą balsavimą antradienio vakarą už pasitikėjimą S.Skverneliu balsavo visi 46 posėdyje dalyvavę frakcijos nariai. Tokio balsavimo paprašė pats premjeras, jis balsavime nedalyvavo.

Po pirmojo prezidento rinkimų turo, kai S.Skvernelis liko trečias, ir partijos lyderis Ramūnas Karbauskis, ir premjeras S.Skvernelis pareiškė norintys pasitikrinti bendražygių pasitikėjimą.

S.Skvernelis rinkimų naktį žadėjęs atsistatydinti iš premjero pareigų liepos 12 dieną, antradienį kategoriškos nuomonės jau nebeišsakė.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis buvo pareiškęs, kad partija trauksis iš valdžios, jeigu jos kandidatas premjeras S.Skvernelis nepateks į antrą prezidento rinkimų turą, o partija nelaimės Europos Parlamento rinkimų.

Tokiam scenarijui anksčiau yra pritarusi „valstiečių“ frakcija, tačiau antradienį dauguma frakcijos narių pasisakė už likimą valdančioje daugumoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius