-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 05

V.Pranckietis kitą savaitę lankysis Kinijoje: šimtmečio proga į Lietuvą žada kviesti NB8 pareigūnus

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis sausio 6–11 dienomis su darbo vizitu vyks į Kiniją, kur rengiami aštuonių Šiaurės ir Baltijos, vadinamųjų NB8, valstybių (Suomijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos, Islandijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos) parlamentų pirmininkų susitikimai su Kinijos Liaudies Respublikos vadovais.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vizito metu bus aptarti šalims ir regionui aktualūs politikos, saugumo, ekonomikos, socialiniai ir kiti klausimai, tarptautinės aktualijos, pasikeista nuomonėmis, praneša Seimo spaudos tarnyba.

Parlamentų vadovų susitikime su Kinijos Liaudies Respublikos Nacionalinio Liaudies Kongreso Nuolatinio komiteto pirmininku Džangu Dedziangu V.Pranckietis žada aptarti Lietuvos ir Kinijos kultūros, mokslo, ekonominių ir verslo ryšių plėtrą, Lietuvos bendradarbiavimą su Kinija transporto srityje.

Lietuva per 2017-ųjų 9 mėnesius į Kiniją eksportavo prekių už 132 mln. eurų, ir tai buvo 50 proc. didesnis eksportas lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu.

Seimo pirmininkas Kinijos ir NB8 aukštus pareigūnus ketina pakviesti aplankyti Lietuvą 100-mečio proga bei dalyvauti 13-ojo Kinijos ir 16 Centrinės ir Rytų Europos šalių žemės ūkio prekybos ir ekonominio bendradarbiavimo forumo metu vyksiančioje tarptautinėje „AgroBalt 2018“ žemės ūkio parodoje.

Kartu su V.Pranckiečiu į Kiniją sausio 6–14 dienomis vyks Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Kęstutis Glaveckas, kuris yra Tarpparlamentinių ryšių su Kinijos Liaudies Respublika grupės pirmininkas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kęstutis Glaveckas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kęstutis Glaveckas

NB8 (angl. Nordic Baltic Eight) vadinamas aštuonių Šiaurės ir Baltijos valstybių – Suomijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos, Islandijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos – bendradarbiavimas, reguliariai vykstantis nuo 1992 metų įvairiose srityse ir įvairiais politiniais lygmenimis. Parlamentinis NB8 bendradarbiavimas prasidėjo 1989 metais.

2003 ir 2014 metais susitikimai buvo organizuoti Lietuvoje.

Kitas NB8 parlamentų pirmininkų susitikimas 2018-ųjų vasarą vyks Islandijoje ir sutaps su Islandijos nepriklausomybės šimtmečio minėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius