-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 07 11

V.Pranckietis: ligoninių tinklo neketinama keisti iki savivaldos rinkimų

Gydymo įstaigų tinklo pertvarkyti neketinama iki savivaldos rinkimų, teigia Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pabrėžtinai noriu pasakyti, kad niekas nekalba apie sveikatos įstaigų pokyčius iki savivaldybių rinkimų. Mes manome, kad vietinių valdžių reikalas yra spręsti, koks tinklas, kiek tų įstaigų turėtų būti, kiek jų galima išlaikyti, ką jos turėtų visos veikti“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamento vadovas.

Birželio pabaigoje Seimas priėmė pataisas, kuriomis sveikatos apsaugos ministrui suteikta teisė tvirtinti gydymo įstaigų tinklą, taip pat numatyta, kad sutartys tarp gydymo įstaigų ir teritorinių ligonių kasų būtų prioriteto tvarka sudaromos su šiame tinkle esančiomis įstaigomis. Dalis privačių įstaigų į Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšas galėtų pretenduoti, jeigu atitiktų tam tikrus kriterijus, o valstybės įstaigos nesugebėtų suteikti visų paslaugų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį vetavo šias pataisas dėl galimo prieštaravimo Konstitucijai bei Seime padarytų procedūrinių pažeidimų.

Pasak valstybės vadovės, priimtos pataisos suvaržo Konstitucijos garantuojamą paciento teisę pasirinkti sveikatos priežiūros įstaigą ir pažeidžia sąžiningos konkurencijos laisvę.

V.Pranckietis Žinių radijui teigė, kad sveikatos apsaugos įstaigų pertvarka anksčiau derinta su Prezidentūros atstovais.

„Tie patys projektai buvo derinami ir su Prezidentūros specialistais, ir išankstinių tokių nuostatų nebuvo, bet galutinė tokia atsirado, ji kelia įvairių minčių“, – teigė V.Pranckietis.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks 2019 metų pirmoje pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius