Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 09

V.Pranckietis: sužlugus koalicijai, gali atsirasti nauja su „valstiečiais“ norinčių dirbti frakcija

Jeigu socialdemokratų partija nuspręstų pasitraukti iš valdančiosios koalicijos, Seime galėtų atsirasti nauja su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga norinčių dirbti politikų frakcija, trečiadienį pareiškė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Saulius Skvernelis ir Viktoras Pranckietis
Saulius Skvernelis ir Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad tiesiog kreiptumėmės į atsakingus Seimo narius. Jų yra pakankamai daug, kurie pritaria ir dabar mūsų Vyriausybės programai, ir dirbtume drauge su nuosekliai dirbančiais, nuosekliai galvojančiais, nuosekliai besirūpinančiais Lietuvos ateitimi Seimo nariais“, – Žinių radijui sakė „valstiečių“ deleguotas parlamento vadovas.

„Jeigu atsirastų kokia nors frakcija, nauja susikurtų, (...) manau, kad dalis netgi socialdemokratų tokioje frakcijoje dalyvautų“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Mažesnieji koalicijos partneriai socialdemokratai klausimą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „valstiečiais“ iškėlė, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pasirašė susitarimą su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos. Šiuo metu galimybę likti koalicijoje vertina socialdemokratų partijos skyriai.

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas partijos sprendimą dėl koalicijos žada paskelbti po rugsėjo 20-osios.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus. Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastaruoju metu yra pareiškę, kad socdemai neturėtų trauktis iš koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius