-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 14

V.Sinkevičius: LVŽS pirmininko rinkimuose G.Surplys pirmavo prieš R.Karbauskį

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad paskutinis lašas, privertęs jį paskelbti apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), buvo politinės jėgos pirmininko rinkimai, kuriuos laimėjo ligšiolinis partijos vadovas Ramūnas Karbauskis. Tuomet jis supratęs, kad pokyčių partijoje nėra ko tikėtis.

Portalo 15min videolaidoje „15/15“ V.Sinkevičius papasakojo apie išsiskyrimo su LVŽS priežastis, apie intriguojančius šios partijos pirmininko rinkimus, kuriuos R.Karbauskis galėjo pralaimėti, ir apie savo politinę ateitį bei politinę jėgą, prie kurios jis norėtų prisijungti.

– Ar jūs jau oficialiai nebesate LVŽS narys?

Oficialiai turbūt užtrunka tie procesai kalbant apie Teisingumo ministerijos sistemas, bet aš manau, kad tai yra formalumas.

– Bet pareiškimas duotas?

Taip.

– Koks buvo paskutinis lašas, dėl kurio priėmėte sprendimą palikti partiją?

– Aš manau, partijos pirmininko rinkimai, kurie akivaizdžiai parodė, kad apetito pokyčiams ir galbūt savianalizei tiesiog nėra. Todėl aš taip pat nematau prasmės būti tuo, kuris keltų klausimus, kurie yra ir nepatogūs, kurie ne visiems patinka, kad yra keliami, kažkas tai priima kaip destabilizaciją, kaip buvo įvardinta. Todėl aš manau, kad abiem pusėms bus geriau, aš manau, ir partijai bus paprasčiau, ir lygiai taip pat ir man bus paprasčiau, kai man neskaudės dėl to, kas vyksta ar ne partijoje.

– Jeigu būtų partijos pirmininko rinkimai pasibaigę kitaip, būtų išrinktas ne Ramūnas Karbauskis, o kuris nors kitas žmogus, Tomas Tomilinas, ar būtumėte priėmęs kitą sprendimą arba tiesiog nepriėmęs sprendimo pasitraukti iš partijos?

Aš manau, kad Giedrius Surplys galėjo laimėti partijos pirmininko rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius