-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 16

V.Sinkevičius užstojo T.Tomiliną: LVŽS sprendimų priėmėjams mąstančių nereikia

„Valstiečiams“ trečiadienio vakarą pašalinus partietį Tomą Tomiliną iš šešėlinio ministro pareigų ir paraginus palikti partijos pirmininko pavaduotojo ir frakcijos seniūno pavaduotojo postus, eurokomisaras Virginijus Sinkevičus pareiškė jam paramą ir sukritikavo partiją.
Virginijus Sinkevičius ir Tomas Tomilinas
Virginijus Sinkevičius ir Tomas Tomilinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors Ramūno Karbauskio pavardė feisbuke išplatintoje žinutėje nebuvo paminėta, akivaizdu, kad eurokomisaro kritika skirta būtent jam.

„Partijos sprendimų priėmėjams mąstančių nereikia“, – feisbuke rašo V.Sinkevičius.

Skaitykite daugiau: „Valstietis“ T.Tomilinas neteko šešėlinio ministro pareigų, iš kitų žada trauktis pats

Eurokomisaro vertinimu, vienas iš labiausiai LVŽS bei jos žmonėmis tikinčių partijos narių T.Tomilinas atribojamas nuo partijos valdymo, nes per dažnai reiškia kitokią nuomonę, nei priimtina siauram valdančių asmenų rateliui.

„Jiems nereikia žmogaus, kuris turi vertybes, įsitikinimus, kuris tarnauja ne ambicijoms, o žmonėms. Tomas buvo ir yra politikas su stuburu, o ne prisitaikėlis politikautojas. Ir tai kažkam tapo problema.

Keista skaityti kai kurių kolegų komentarus apie neva išduotas vertybes. Tomas yra būtent tas žmogus, kurio dėka socialiniai klausimai visuomet buvo LVŽS darbotvarkės prioritetų viršūnėje. Kuris siūlė ir aktyviai palaikė sprendimus, šiandien padedančius tūkstančiams Lietuvos šeimų“, – teigė politikas.

Vaiko pinigų modelį, anot V.Sinkevičiaus, pasiūlė būtent T.Tomilinas ruošiantis 2016 rinkimams.

„Tomo idėja buvo į LVŽS programą įrašyti paramą jaunoms šeimoms būsto įsigijimui regionuose. Tai tapo nauda visoms jaunoms šeimoms, ne tik nepasiturinčioms, ir gyvybingumo stimulu regionams. Tomas pasiūlė visuose darbo skelbimuose privalomai nurodyti algos dydį. Tai sustiprino darbo ieškančių žmonių derybines galias prieš darbo pokalbį bei numetė dosnumo kaukes nuo kai kurių verslininkų įvaizdžių“, – vardijo jis.

Būtent T.Tomilinas, anot V.Sinkevičiaus, nuosekliai gynė vaiko teisių sistemą ir ieškojo sunkių kompromisų, kai iškilo grėsmė vaiko nemušimo įstatymui.

Eurokomisaras pridūrė, kad dabar T.Tomilino iniciatyvos sulaukia ir valdančiųjų paramos, o tai ne pataikavimas valdantiesiems, o blaivus protas.

„Tomas yra tikras ir nuoširdus žaliasis, o ne „žaliai paspalvintas“. Tiesą sakant, jis buvo vienas pirmųjų žmonių, kurie savo aistra žaliajai politikai paskatino ir mane ja tikėti ir dirbti vardan bendrų tikslų. Šiandien Tomą norima padaryti „persona non grata“ partijoje, kuria jis tikėjo net ir sunkiausiais ir beviltiškiausiais jos egzistavimo laikais. Ką gi, panašu, kad tie laikai sugrįžo“, – rašo jis.

V.Sinkevičius dėl einamų pareigų Europos Komisijoje yra suspendavęs narystę partijoje.

R.Karbauskio rūstybę T.Tomilinas užsitraukė palaikęs Partnerystės įstatymą. R.Karbauskio vertinimu, taip jis veikė prieš partijos vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius