Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 19

V.Targamadzė palieka Seimo socdemų frakciją ir pereina į S.Skvernelio komandos gretas

Su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) į Seimą išrinkta Vilija Taramadzė palieka šios frakcijos gretas ir jungiasi prie buvusio premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“.
Vilija Targamadzė
Vilija Targamadzė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Visų pirma aš esu švietimo žmogus ir mano partija yra švietimas, nes ir lotynų kalboje partis yra dalis, taigi aš ieškau galimybių, kur galėčiau geriau pasitarnauti švietimui“, – 15min sakė V.Targamadzė.

Paklausta, kas jos netenkino Seimo LSDP frakcijos gretose, parlamentarė aiškino, kad kiekviena partija turi ideologiją. Švietime, anot jos, yra įvairių pažiūrų žmonės: ir dešiniųjų, ir kairiųjų, ir centro. Taip pat ir skirtingų religinių pažiūrų.

„Turėtų būti tokia telkianti lyderystė, kur neprisirišti prie vienos ideologijos“, – komentavo V.Targamadzė.

Seimo narė sakė dar pernai sulaukusi kvietimo prisijungti prie parlamentinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“. Ji tikino labai ilgai svarsčiusi, kur galėtų geriau realizuoti save, patirtį švietime.

„Nes ekspertinės patirties turiu ir tarptautinės, ir Lietuvoje. Galų gale mano ir išsilavinimas yra ugdomo mokslo, esu ugdomo mokslo mokslininkė ir, manau, kad čia galėsiu geriau save realizuoti ir produktyviau dirbti švietimo naudai“, – aiškino politikė.

Dėkoja ir linki sėkmės

Seimo LSDP frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas sakė kolegės sprendimą vertinantis normaliai.

Jis pabrėžė, kad V.Targamadzė nėra LSDP narė ir yra laisva apsispręsti, kurioje parlamentinėje frakcijoje ar politinėje partijoje dirbti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

„Tai vertinu kaip savęs, kaip politikės, paieškas, geresnių saviraiškos galimybių paieškas. Mes dėkojame Vilijai už bendrą darbą ir linkime sėkmės tolimesniame politiniame kelyje“, – komentavo G.Paluckas.

Klausiamas, ar S.Skvernelio vadovaujamos frakcijos atstovai į savo gretas nebando vilioti daugiau Seimo LSDP frakcijos politikų, socdemas aiškino, kad partijos nariai yra įpareigoti dirbti partijos frakcijoje parlamente. O žmonės, nepriklausantys partijai, yra laisvi pasirinkti.

„Dėl tų kalbinimų, nekalbinimų visi sulaukia visokiausių tiek rimtų, tiek nerimtų pakalbinimų, bet socdemams yra kitų iššūkių, tikrai ne su narių bėgimu ar bėginėjimu. Tie reitingai įpareigoja elgtis atsakingai ir dirbti pagal programą, kurią turime“, – teigė Seimo LSDP frakcijos seniūnas.

Steigia partiją

S.Skvernelis su bendražygiais, pasitraukusiais iš opozicinės parlamento Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos, Mišrios Seimo narių grupės bei Lietuvos Regionų frakcijos, naują frakciją įkūrė rugsėjo mėnesį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas ir Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas ir Saulius Skvernelis

Šiuo metu Demokratų frakcijoje „Vardan Lietuvos“ yra 14 narių.

Sausio pabaigoje numatytas ir partijos steigiamasis suvažiavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius