-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 10 /13:35

V.Zemlys-Balevičius: jei taip toliau, sulauksime ketvirtosios COVID-19 bangos

Duomenų mokslininkas Vaidotas Zemlys Balevičius įspėja, kad jei išliks tokios pat koronaviruso atvejų augimo tendencijos, ne už kalnų ir ketvirtoji COVID-19 banga.
Vilniaus viešasis transportas
Vilniaus viešasis transportas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Jei savaitę išsilaikys tokia tendencija, tai galima bus laikyti kad ši savaitė yra ketvirtosios bangos pradžia“, – feisbuke šeštadienį rašo mokslininkas.

Jo teigimu, gerai kad ligoninės dabar tuščios – medikai dar gali ilsėtis.

„Esminis klausimas, ar šį kartą naujų atvejų kilimą seks toks pat hospitalizacijų skaičiaus kilimas. Jungtinė Karalystė (JK) nusprendė, kad ne, ir todėl papildomų priemonių nesiima“, – teigia jis.

Kadangi pas juos, anot mokslininko, skiepytų procentas yra ženkliai aukštesnis, ypač tarp rizikos grupių, galima JK suprasti.

Taigi, nori ramiai gyventi, pasiskiepyk.

„Nemanau kad Lietuvoje galima taip rizikuoti. Bet laikas viską parodys. Kol kas ramiai gali gyventi tie, kurie yra paskiepyti. Skiepas apsaugo ne tik nuo COVID19, bet ir nuo poreikio kreipti dėmesį į naujienas apie COVID19. O jos per pusantrų metų turėjo jau visiems nusibosti. Taigi, nori ramiai gyventi, pasiskiepyk“, – teigia jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidotas Zemlys-Balevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidotas Zemlys-Balevičius

Naujų atvejų skaičius šovė į viršų

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą nustatyti 74 nauji ligos atvejai (atlikta 10 145 tyrimų), nuo koronaviruso mirė vienas žmogus.

Ketvirtadienį nustatyti 62 nauji atvejai (atlikta 8870 testų), trečiadienį – 42, nors diagnostinių testų tą dieną buvo atlikta daugiau, 9629.

Liepos 6-ąją, šventinę dieną, testų buvo atlikta mažiau – 5024, 38 buvo teigiami.

Pirmadienį nustatytas 41 naujas atvejis (10863 atliktų testų), sekmadienį – 21 (3190 testų), praėjusį šeštadienį iš 6145 atliktų diagnostinių testų 20 buvo teigiami.

LRVK | Laima Penek nuotr./Premjerė I.Šimonytė giedojo Tautišką giesmę
LRVK | Laima Penek nuotr./Premjerė I.Šimonytė giedojo Tautišką giesmę

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį kalbėjo, kad jei iki rudens nebus pasiektas kolektyvinis imunitetas, ruduo gali būti nemalonus.

„Labai norėčiau, kad pasiektume iki rudens, nes priešingu atveju bijau, kad ruduo gali laukti gana nemalonus“, – penktadienį LRT radijui sakė Vyriausybės vadovė.

Jos teigimu, atvejų skaičius veikiausiai pradės augti netrukus ir pagrindinis klausimas, kada ims augti įtampa gydymo įstaigose.

„Ne pats atvejų skaičius yra problema, problema yra tada, kai tie atvejai virsta ligoninių lovų užimtumu, ypač reanimacijos lovų“, – pabrėžė politikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius