-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 22

Vaikus stilizuotu kostiumu aprengti pasišovęs R.Karbauskis bando nematyti J.Statkevičiaus bėdų

Pasklidusi žinia, kad dizaineris Juozas Statkevičius turi problemų dėl nesumokėtų mokesčių, regis, neatšaldė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio noro, kad šis menininkas dalyvautų kuriant stilizuotą kostiumą vaikams. R.Karbauskiui nerūpi nė tai, jog įsižeidęs dėl mokesčių inspektorių dėmesio J.Statkevičius viešai paragino visus bėgti iš Lietuvos.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nepatvirtintos informacijos nekomentuojame“, – tokį atsakymą iš LVŽS gavo 15min į klausimą, ar po paaiškėjusių faktų apie tai, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) tikrina J.Statkevičių, nes jis galėjo nuslėpti mokesčius, neplanuojama atsisakyti dizainerio paslaugų vystant kostiumo su tautiniais motyvais idėją.

Neseniai „TV3 Žinios“ pranešė, kad už metus dizaineriui gali tekti pakloti 60 tūkst. eurų, kurių jis nesumokėjo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Esą J.Statkevičius nėra deklaravęs visų pajamų, todėl jam gali būti priskaičiuoti mokesčiai ir skirta bauda, kuri gali siekti pusę nuslėptų mokesčių sumos.

VMI šios informacijos oficialiai negali nei patvirtinti, nei paneigti, nes įstatymas institucijai draudžia skelbti duomenis apie patikrinimo rezultatus.

Tačiau Vilniaus apskrities VMI viršininkė Edita Glumbakienė yra patvirtinusi, kad VMI iš tiesų atliko J.Statkevičiaus kaip fizinio asmens mokestinį patikrinimą. Taip pat inspekcija stebi dizainerio įmonę „Fashion house Juozas Statkevičius“ ir vertina įmonės finansinių rodiklių kaitą.

J.Statkevičius yra prasitaręs, kad R.Karbauskis ir buvusi parlamentarė Greta Kildišienė yra jo klientai.

Anksčiau jis yra teigęs, kad R.Karbauskio kvietimas padėti įgyvendinti tautinio kostiumo vaikams idėją yra „daugiau nei ordinas“. Tada jis paskelbė, kad tai nebus tautinis kostiumas klasikine prasme, tai bus stilizuoti rūbai, patogūs ir mielai nešiojami.

Vasario 19 dieną J.Statkevičius socialiniame tinkle emocingai paskelbė, kad reikia emigruoti iš Lietuvos ir ragino tą daryti kitus. Viešumoje pradėta spėlioti, kad toks J.Statkevičiaus emocijų protrūkis greičiausiai susijęs su mokesčių inspektorių jam pareikštomis pretenzijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius