Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 13

Vaizdo įraše – tvorą gadinantys ir į koncertiną įsipainiojantys Baltarusijos pareigūnai

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) stebėjimo sistemų užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip du uniformuoti ir kaukėti vyrai iš Baltarusijos atlydi prie Lietuvos sienos kelių migrantų grupę ir bando jiems prakirpti landą tvoroje. Pamačiusi sureagavusius Lietuvos pareigūnai kompanija sprunka atgal, tačiau vienas iš tvoros kirpėjų įsipainioja pjaunančios vielos užtvaroje.

Pirmojoje, tamsiu paros metu užfiksuotoje, įrašo dalyje matyti, kaip sekmadienį ties Vilniaus rajonu iš Baltarusijos pusės du kaukėti asmenys pribėgo prie Lietuvos pusėje įrengto fizinio barjero.

„Neabejojama, kad jie priklauso Baltarusijos tarnyboms ar yra jų globojami, mat kaimyninės šalies pareigūnai pastaruoju metu nuolat talkina neteisėtiems migrantams patekti į Lietuvą“, – teigiama VSAT pranešime.

„Be to, kad jie atgabena tokius užsieniečius prie sienos ir koordinuoja panašius neteisėtus jos kirtimus, Baltarusijos pasieniečiai imasi karpyti Lietuvos pusėje nutiestą koncertiną ir įrengtą apsauginę tvorą“, – pažymi Lietuvos pasieniečiai.

Ir šiuo atveju tvorą prakirpti bandžiusius vyrus atlydėjo dar penkių asmenų grupė, kuri lūkuriavo netoliese, kol vielos kirpimo žirklėmis apsiginklavę vyrai bandė įveikti fizinį barjerą.

Šį pasienio ruožą stebėjimo sistemomis kontroliuojantys Lavoriškių užkardos pasieniečiai informaciją apie įvykį perdavė arčiausiai įvykio vietos buvusiems VSAT patruliams.

Tarnybiniu visureigiu pasieniečiai į įvykio vietą atvyko greičiau nei per minutę, tačiau Baltarusijos kolegos ir migrantai jų nesulaukė – vos pastebėję automobilį jie spruko atgal į ten, iš kur atėjo.

Tiesa, vienas iš barjero kirpėjų dar įsipainiojo į ant žemės patiestą koncertinos ruloną ir kelis metrus tempė jį kartu su savimi.

Antrojoje vaizdo įrašo dalyje fiksuojama, kaip sieną su Lietuvą saugantys Baltarusijos pareigūnai patruliuoja šalia jos. Tiesa, pasieniečiai apsiginklavę ir vis labiau įprasta technika – metalo kirpimo žirklėmis.

„Nepaisant tokių Baltarusijos struktūrų pastangų, Lietuvos pasieniečiams pavyksta užkardyti bandymus tūkstančiams neteisėtų migrantų patekti į ES. Pastaruoju metu į Lietuvą nukreipiamų tokių užsieniečių srautai yra gerokai didesni nei į sieną su Baltarusija turinčias ES nares Lenkiją ir ypač Latviją. Dažniausiai tai yra jauno amžiaus fiziškai tvirti vyrai. Jie Lietuvą mato tik kaip tarpinę stotelę pakeliui į dėl ekonominių priežasčių norimas patekti Vakarų Europos valstybes, ypač Vokietiją“, – praneša VSAT.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio 3-osios Lietuvos pasieniečiai į šalį neįleido daugiau nei 14,5 tūkst. migrantų iš Baltarusijos. Dalis jų į šalį bandė patekti po kelis kartus.

Pernai pasieniečiai apgręžė kiek daugiau nei 8,1 tūkst. migrantų, šiemet – 6 532.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius