Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 05

Vakarams telkiant antiputinišką frontą, Pietų Amerikoje – ne antikremliškos nuotaikos

Europarlamentarė Rasa Juknevičienė dalyvavo saugumo konferencijoje Brazilijoje, kurios prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva įsitikinęs, kad „JAV turi nustoti skatinti karą Ukrainoje ir pradėti kalbėti apie taiką“. Ten, regione, kur gyva kolonijinio laikotarpio atmintis, politikė sakė akcentavusi, jog Rusija – taip pat kolonizatorė, siekianti užkariauti kaimynines tautas, o su jos agresija kovojanti Ukraina bando atsikratyti Kremliaus kolonijinio požiūrio į ją ir kitas valstybes.
Fidelis Castro ir Nikita Chruščiovas (1963 m.)
Fidelis Castro ir Nikita Chruščiovas (1963 m.) / „Scanpix“/AP nuotr.

Karo Ukrainoje kontekste Vakarų šalys ieško kitų kraštų paramos antiputiniškam frontui (lygiai kaip ir Rusija bando stiprinti pozicijas, ieškodama sąjungininkų Pietų Amerikoje, Afrikoje, Azijoje).

Štai įtakingas europinis leidinys „Politico“ rašė, kad Europa siekia Pietų Amerikos paramos prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Sėkmės su tuo“, – ironiškai straipsnio pavadinimą baigė laikraštis.

Jo straipsnyje pažymima, kad kol kas Europos diplomatinės pastangos laimėti paramą Ukrainai rezultatų nedavė – Pietų Amerika nesiklauso.

Rio de Žaneire saugumo konferencijoje dalyvavusi R.Juknevičienė teigė, kad kai kuriose Pietų Amerikos šalyse jaučiamos Šaltojo karo ir kolonijinės praeities pasekmės. Dėl to požiūris į Rusiją yra gerokai kitoks nei pas mus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rasa Juknevičienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rasa Juknevičienė

Skausmingas imperijos žlugimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius