Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 31

Valdantieji prašo LLRA-KŠS pasiaiškinti dėl Z.Jedinskio retorikos: mano, kad Lenkijai reikėtų aljanso su Rusija

Seimo nario Česlavo Olševskio patarėjas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Zbignevas Jedinskis sako, jog Lenkija turėtų atsiskirti nuo NATO ir Europos Sąjungos (ES) bei sudaryti sąjungą su Rusija. Į šiuos žodžius sureagavo Seimo valdantieji ir parlamentarų iš LLRA-KŠS paprašė pasiaiškinti per Seimo posėdį.
Laidoje „Nėra už ką balsuoti?“– Zbignevas Jedinskis
Zbignevas Jedinskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Klausimą dėl Z.Jedinskio pasisakymo per rytinį Seimo posėdį iškėlė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

„Z.Jedinskis vakar pareiškė, kad Rusija su Lenkija turėtų sudaryti bendrą valstybę, Lenkija turėtų išstoti iš Europos Sąjungos ir NATO.

LLRA-KŠS yra parlamentinė partija, gauna valstybės biudžeto dotacijas. Z.Jedinskis yra mūsų kolegos Česlavo Olševskio patarėjas. Norėtųsi išgirsti LLRA-KŠS kolegų Seime ar partijos pirmininko poziciją dėl Z.Jedinskio pasisakymo“, – kalbėjo politikas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Eugenijus Gentvilas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Eugenijus Gentvilas

LLRA-KŠS atstovė Seime Rita Tamašunienė leido suprasti, jog jos bei kitų partijai atstovaujančių parlamentarų nuomonė dėl ryšių su NATO ir ES nutraukimo yra kitokia nei Z.Jedinskio.

„Visos partijos ir mūsų LLRA-KŠS dirbame ties vienu pagrindu – Lietuva yra visateisė ES ir NATO narė, ir mes stipriname savo pozicijas šituose stipriuose, tarptautiniuose, garantą mūsų saugumui užtikrinančiose organizacijose.

Ir viena iš strateginių mūsų partnerių regione yra Lenkija. Ir mes kartu su Lenkija taip pat bendradarbiaudami siekiame ir kitų valstybių geresnio dalyvavo, efektyvesnio dalyvavo tose svarbiose organizacijose. Taip pat remiame Ukrainos siekius“, – dėstė R.Tamašunienė.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Rita Tamašunienė
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Rita Tamašunienė

Seimo konservatorius Kęstutis Masiulis teigė, jog Z.Jedinskio pasisakymas jį šokiravo.

„Juo labiau, kad jis gauna atlyginimą kaip Seimo nario padėjėjas. Rita kažką bandė paaiškinti, aš nesupratau, ką ji paaiškino. Atsiribojo? Neatsiribojo?

Aš norėčiau, kad Č.Olševskis papasakotų, kaip jis elgsis, jei [padėjėjas] ir toliau rašinės tokius tekstus, ir toliau siūlys Lenkijai jungtis su Rusija, gal Lietuvą kvies jungtis į tą formatą. Tai gal Č.Olševskis tegul paaiškina“, – siūlė politikas.

Tačiau Č.Olševskis į siūlymą negalėjo sureaguoti – jo nebuvo Seimo salėje.

Su Č.Olševskiu 15min nepavyko susisiekti ir telefonu.

Trečiadienį LLRA-KŠS atstovas Z.Jedinskis feisbuke aiškino, jog sąjunga su Rusija būtų naudinga Lenkijos piliečiams.

„Lenkija turi kuo skubiau palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. Tai bus stipriausia slavų šalių sąjunga, paremta krikščioniškomis ir šeimos vertybėmis, kuri bus naudinga Lenkijos piliečiams, o ne kažkam iš kitos vandenyno pusės“, – teigė jis.

Buvęs Seimo narys Z.Jedinskis per 2020 metų Seimo rinkimus vedė LLRA-KŠS rinkiminį sąrašą, bet į Seimą nebuvo išrinktas. Dabar jis eina parlamentaro, partijos kolegos Č.Olševskio patarėjo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius