Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 01 /13:27

Valdas Adamkus dėl žmonos Almos sveikatos turi gerų žinių

Nuo sekmadienio Santaros klinikose gulinti Alma Adamkienė jaučiasi geriau. Su gydytojų pagalba gali sėdėti, kalba, sako Valdas Adamkus. Tiesa, jo teigimu, jokių pažadų medikai dalinti nelinkę – moteris bus ir toliau intensyviai stebima.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kalbėjausi su gydytojais. Nupasakojo, kad jie yra patenkinti pagerėjimu. Šiandien jau pasodino, galėjo ir pasėdėti. Žinoma, pati negalėjo pasikelti. Dabar bus reikalingas tolimesnis gydymas, reabilitacija“, – 15min sakė V.Adamkus.

„Visi požymiai rodo, kad gerėja. Esame visi labai patenkinti“, – teigė jis.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Apdovanojimo akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Apdovanojimo akimirka

Visgi kada ponia bus išleista namo, V.Adamkus nežino. Jo teigimu, medikai dėl to nieko nežada – sako, jog reikia stebėti.

Noriu užtikrinti, kad kalba, dėkui Dievui, nebuvo pažeista.

Pats prezidentas tikino, kad šie pastarųjų savaičių įvykiai jį kiek išvargino. Bet nepaisant to, jaučiasi gerai, fizinių nusiskundimų neturi.

„Fiziškai viskas gerai, neturiu jokių priekaištų. Tik viskas, kas čia vyko, turėjo poveikį tokį, kad jaučiuosi truputį lyg pavargęs. Ypač gavęs gerų žinių galiu pasakyti, kad man viskas gerai“, – sakė 92-ejų metų prezidentas.

Ligoninė: būklė pagerėjo ir yra stabili

Santaros klinikos antradienį patvirtino, kad A.Adamkienės būklė pagerėjo ir yra stabili. Jai vaistais pagerinta smegenų kraujotaka – atlikta trombolizė.

„A.Adamkienės būklė stabili, pagerėjusi“, – BNS informavo ligoninės atstovė Gitana Letukienė.

Plačiau jos sveikatos būklės Santaros klinikos nekomentuoja motyvuodamos pacientės teise į privatumą. Ligoninės atstovė pabrėžia, jog visiškos insulto rizikos išvengti neįmanoma, net ir taikant visas galimas prevencijos priemones.

Buvo prasidėjęs insultas

Pirmadienį vakare A.Adamkus portalui teigė, kad Almai buvo prasidėjęs insultas, tačiau, medikų teigimu, didesnės žalos išvengta. Anot prezidento, moteris gali kalbėti.

„O taip, ji kalba pilnai. Noriu užtikrinti, kad kalba, dėkui Dievui, nebuvo pažeista“, – sakė V.Adamkus.

Alma į Santarų klinikas pateko sekmadienį, kada pasijuto silpnai.

„Prieš tai buvo tam tikrų požymių, kadangi ne pirmą kartą yra tokie nusilpimai, nukritimų buvo. Aš šįkart buvau šalia, kai buvo silpnumas. Ji paprašė, kad padėčiau jai atsigulti ir man bededant ją, ji pradėjo slysti iš rankų. Tada aš ją labai lengvai nuleidau ant žemės, nebuvo jokio kritimo ir iškvietėm visą pagalbą. Ir nuo tos minutės ji yra gydytojų rankose“, – sakė V.Adamkus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė

Rugsėjį A.Adamkienė kartą jau buvo paguldyta į ligoninę.

Tuomet, V.Adamkaus teigimu, medikai įtarė problemas su kraujagyslėmis. Tačiau po kelių dienų A.Adamkienė buvo išleista gydytis namuose. „Aš ją radau ant grindų gulinčią, bet sąmonės nepraradusią. Perkėlėme ją į Santariškių ligoninę ir tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – tuomet 15min sakė V.Adamkus.

Pernai žiemą 92-ejų metų A.Adamkienė taip pat buvo gydoma ligoninėje. Tuo metu Santaros klinikų medikai teigė, kad moters sveikata pablogėjo prasirgus virusine infekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius