Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 16

Valdas Adamkus naująjį Seimą pasitinka su viltimi

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako, kad penktadienį darbą pradedantį naująjį Seimą pasitinka su viltimi, jog nauja valdžia grąžins žmonių pasitikėjimą valstybe.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmajame Seimo posėdyje dalyvavęs prezidentas teigė, kad valstybė per du nepriklausomybės dešimtmečius padarė pažangą, tačiau ji nepakankama, o nemažai žmonių prarado pasitikėjimą.

„Šį Seimą pasitinku su viltimi. Mano vienintelis troškimas ir linkėjimas jiems būtų, kad jie savo darbu, ta priesaika, kurią davė tautai, atstatytų orumą valstybinei santvarkai, grąžintų lietuvių tautos, visų Lietuvos žmonių pasitikėjimą savo valstybe“, – BNS sakė V.Adamkus.

Jis sakė manantis, kad Lietuvos žmonės dar yra „psichologinio persilaužimo laikotarpyje“. „Vis dėlto mums nepakako 22 metų laisvo nepriklausomo demokratinio gyvenimo persiimti vertybėmis ir pagal jas gyventi“, – sakė V.Adamkus.

Naujojo Seimo pirmasis posėdis prasidėjo penktadienio vidurdienį. Valdančiąją koaliciją ketina formuoti socialdemokratai, Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Jie tikisi valdžioje pakeisti centro-dešiniųjų Vyriausybę, vadovaujamą premjero Andriaus Kubiliaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius