Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 03

Valdas Adamkus nesidžiaugia Seimo rinkimų rezultatais

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako spalį vykusių Seimo rinkimų rezultatais nesidžiaugiantis. Anot jo, Lietuva dar neišnaudoja visų demokratijos privalumų.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Valdas Adamkus

„Dar turbūt reikės palaukti ne vienus metus ir ne vienus rinkimus, kad galėsime pasakyti, jog mes puikiai suprantame demokratijos mums sudaromas sąlygas, kad mūsų politinis gyvenimas yra jau perėmęs Vakarų kultūros idėjas ir tvarkymąsi. Tas kelias galbūt nebus per daug ilgas, kol mes galėsime pasidžiaugti. Aš, atvirai pasakius, nesidžiaugiu rezultatais“, – ketvirtadienį transliuotame interviu LRT radijui sakė V.Adamkus.

„Aš turbūt savo gyvenime to jau nepamatysiu“, – paklaustas, kiek gali užtrukti lietuvių tapimas tikrais vakariečiais, sakė V.Adamkus.

Iš karto po Seimo rinkimų antrojo turo V.Adamkus sakė, kad nauji veidai parlamente ir Vyriausybėje yra teigiamas dalykas. Jis taip pat teigė, kad jį džiugina jaunų žmonių atėjimas į valdžią.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išskirtinis 15min projektas. Prezidentas: ypatinga kelionė per devynis Valdo Adamkaus gyvenimo dešimtmečius

Didžiausią frakciją naujajame parlamente turės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Ji per spalį vykusius Seimo rinkimus užsitikrino 56 mandatus iš 141. Konservatoriai laimėjo 31 mandatą, socialdemokratai – 17, Liberalų sąjūdis – 14, po aštuonis – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei partija „Tvarka ir teisingumas“. Du mandatus laimėjo Darbo partija, po vieną – Lietuvos žaliųjų partija, Centro partija bei partija „Lietuvos sąrašas“. Du mandatus gavo save išsikėlę kandidatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius