Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 19

Valdininkai noriai pirko netikras plytas

Klaipėdos miesto savivaldybėje broliai pranciškonai vakar surengė gerumo akciją. Jie atsivežė kelis šimtus iš kartono pagamintų simbolinių plytų ir siūlė jų įsigyti miesto vadovams.
Už vieną plytą valdininkai negailėjo ir kelių šimtų litų
Už vieną plytą valdininkai negailėjo ir kelių šimtų litų. / Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Temos: 2 Plyta Klaipėda

Tokiu originaliu būdu valdininkai buvo kviečiami aukoti būsimų paguodos namų, skirtų onkologiniams ligoniams, statybai.

Meras Rimantas Taraškevičius prisiminė, jog idėja įkurti sielovados ir sveikatingumo centrą sunkiai sergantiems žmonėms savivaldybėje kilo prie apskritojo stalo prieš trejus ketverius metus. Idėją netrukus palaimino miesto taryba. Pirmasis simbolinę plytą įsigijęs meras, prieš tai į aukų dėžutę įmetęs kelis šimtus litų, prisiminė paskutinį kartą plytų pirkęs prieš daugelį metų.

„Tada buvo sunku jų gauti. Dirbau statybinėje organizacijoje, todėl teko važiuoti plytų pirkti iš Liepojos statybininkų. Tačiau štai tokių plytų dar niekada nepirkau“, – juokėsi R.Taraškevičius, rodydamas į kartonines plytas.

Butaforinių plytų taip pat įsigijo ir porą šimtų litų paaukojo administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius, vicemeras Benas Šimkus, tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis, mero patarėja Audra Daujotienė ir kiti. Nors už plytą prašyta paaukoti 5 Lt, valdininkai negailėjo ir šimtinių.

Įsigyti plytų, ant kurių parašyta „Aš nupirkau plytą“, ir prisidėti prie kilnios akcijos bus galima šią ir kitą savaitę (nuo trečiadienio iki šeštadienio) didžiuosiuose prekybos centruose. Apskaičiuota, kad paguodos centro statybai reikia apie pusės milijono plytų.

Kitąmet tikimasi Klaipėdoje, greta ligoninių komplekso, Liepojos gatvėje, jau pradėti Šv.Pranciškaus onkologijos centro statybą, o baigti – 2012 metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius