Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 25

Valdininkų ateitis – viename nuomojamame pastate

Apie galimybę visus darbuotojus įkurti viename pastate svajojantys Kauno miesto savivaldybės vadovai išgirdo ekspertų nuomonę.
Kauno savivaldybėje šiuo metu vyksta tyrimas dėl kai kurių valdininkų veiksmų.
Kauno savivaldybė / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Tarptautinio nekilnojamojo turto konsultantai iš Latvijos Kauno vadovams patarė nestatyti naujo pastato ir jį nuomotis. Bendrovei „Colliers International“ atstovaujantys ekspertai pabrėžė, kad šiuo metu tai realiausias sprendimas dėl būsimų išlaidų ir patogumo. „Colliers“ atstovų teigimu, Estijos sostinėje Taline beveik visos ministerijos, kitos valstybinės institucijos patalpas nuomojasi.

Šiuo metu Kauno miesto savivaldybės administracijos padaliniai ir prižiūrimi pastatai išdėstyti 53 adresais visame mieste. Todėl tiek valdininkai, tiek interesantai, tvarkydami reikalus, dažnai sugaišta nemažai laiko. Savivaldybė dėl to patiria ir materialinių nuostolių – padidėja išlaidos darbuotojų kelionėms tarp padalinių. Be to, per metus savivaldybė visų pastatų remontui išleidžia 2–- 2,5 mln. Lt.

Išklausę ekspertų nuomonę miesto vadovai pritarė minčiai, kad geriausia išeitis – skelbti viešą pastato ilgalaikės nuomos konkursą, o sąlygose nurodyti geografinę vietą, kurioje būtų pastatas, jo plotą, konferencijų salių skaičių, automobiliams statyti skirtų vietų skaičių ir panašius reikalavimus.

Visi su konkurso sąlygomis susiję dokumentai bus pateikti administracijos direktoriui iki kovo mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius