Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 25

Valdininkų, politikų ir teisėjų algų bazinio dydžio siūloma nekelti

Kitąmet politikų, teisėjų, tarnautojų, pareigūnų pareiginė alga turėtų būti skaičiuojama vadovaujantis tuo pačiu baziniu dydžiu, kaip iki šiol, siūlo Socialinių reikalų ir darbo ministerija.
Pinigai
Pinigai / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Atlyginimas

Pagal registruotą projektą, 2017 metais valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinis dydis siektų 130,5 euro. Toks pat bazinis dydis yra nustatytas ir skaičiuoti šiemetiniams tarnautojų, teisėjų bei politikų atlyginimams.

Pastarąjį kartą pareiginės algos bazinis dydis keistas 2009 metais – prasidėjus ekonominei krizei jis sumažintas nuo 490 litų (144 eurų) iki 450 litų (130,5 euro).

Pernai Seime tik antru kartu užteko balsų patvirtinti ministerijos siūlomam 130,5 euro baziniam dydžiui, tačiau prieštaraujančių buvo ir tarp valdančiųjų, ir tarp opozicijos atstovų. Argumentuota, kad mažiausiai uždirbančių tarnautojų algos jau beveik prilygsta minimaliai mėnesio algai.

Seimo Teisės departamentas tuomet buvo pateikęs išvadą, kad per krizę pareiginės algos bazinis dydis sumažintas iki 130,5 euro dėl pablogėjusios valstybės ekonominės ir finansinės būklės, bet duomenų, kad itin sunki ekonominė ir finansinė padėtis tęstųsi, nepateikiama.

Naudojant minėtą bazinį dydį skaičiuojami atlyginimai valstybės politikams, tarp jų ir Seimo nariams, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams. Iš viso – maždaug 50 tūkst. žmonių Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius