-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 29

Valentinas Mazuronis apie Darbo partijos pirmininko rinkimus: viskas gali pasikeisti per dvi valandas

Lietuvoje jau tapo madinga partijų išlikimą gelbėti, pasitelkiant naujus vadus iš šalies. Konservatoriai pasirinko politinės dinastijos kelią, socialdemokratai kažkada susijungė su nekokią reputaciją tautos atmintyje turėjusia Lietuvos demokratine darbo partija (buvusi LKP – red.), dabar atėjo laikas iš naujo atgimti vieno žmogaus partija ilgai vadintai Darbo partijai. Šeštadienį jos tėvonijoje Kėdainiuose vyks pirmininko rinkimai, kuriuose dalyvaus „importuotas“, buvęs vienas iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderių, europarlamentaras Valentinas Mazuronis.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors visiems jau seniai aišku, kad Darbo partijos kūrėjas ir praktiškai vienvaldžiu buvęs jos vadovas Viktoras Uspaskichas dėl vadinamosios juodosios buhalterijos bylos prarado savo buvusias pozicijas ir, atrodo, vietoj savęs proteguoja V. Mazuronį, likus vos dienai iki suvažiavimo, vis dar diskutuojama, ar iš tikrųjų „darbiečiai“ priims į savo būrį naujoką vedlį iš pašalies?

Rinkimuose į partijos vadovo postą yra pasiryžę dalyvauti 14 „darbiečių“. Niekas iš jų dar savo kandidatūros neatšaukė. Net pats V.Uspaskichas pareiškė, jog jis sugrįžtų prie partijos vairo. Tačiau su sąlyga – jei sulauktų šimtaprocentinio partijos narių palaikymo.

„Politika yra politika. Joje esu jau tiek metų, jog negalėčiau atmesti jokios tikimybės. Esu matęs tokių politinių dalykų, kurie per dvi valandas apvertė viską aukštyn kojomis“, – svarstė V. Mazuronis.

Prognozuodamas, kaip suvažiavime vyks balsavimas už jo kandidatūrą, jis teigė manąs, kad bus įdomių dalykų ir atkreipė dėmesį, kad parlamentaras Vytautas Gapšys žadėjo suvažiavimo išvakarėse atšaukti savo kandidatūrą, bet to nepadarė. Gal tai padarys per suvažiavimą.

Stipriu konkurentu, jei nutars dalyvauti rinkimuose iki galo, V.Mazuronis laiko ir jau užmarštin nuėjusios Naujosios sąjungos lyderį, Seimo narį Artūrą Paulauską.

Paklaustas, kaip elgtųsi, tapęs lyderiu, Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos atžvilgiu, V.Mazuronis teigė dėl to didelių problemų nematąs: „Reikia atskirti du dalykus – politiką ir teisę. Byla turi būti baigta teismuose ir to su visos partijos veikla ir gyvenimu nereikėtų sieti. Panašių dalykų yra buvę ne vienoje partijoje. Juk šiuo metu konservatoriai irgi turi panašių problemų – teisiamas vienas jos kūrėjų ir lyderių Vitas Matuzas, bet partija nuo to atsiribojo.“

Kai kurie įtakingi Darbo partijos atstovai ir netgi tie, kas nutarė dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose, neslėpė, kad V.Mazuronis turi didelių šansų perimti vairą iš V.Uspaskicho. Neatmestina galimybė, jog jie jau dėl visko yra susitarę.

„Nemanyčiau, kad Viktoras bandytų man kaip nors sutrukdyti, dalyvaujant rinkimuose, nors sąmokslo teorijos požiūriu visko gali atsitikti“, – prieš suvažiavimą buvo gerai nusiteikęs V.Mazuronis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius