-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 17 /11:38

Valentinas Mazuronis išėjo iš Rolando Pakso partijos „Tvarka ir teisingumas“

Europarlamentas Valentinas Mazuronis seka savo sūnaus Seimo nario Andriaus Mazuronio pėdomis ir išeina iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos. Antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ jis publikavo pareiškimą, kuriuo prašo būti išbrauktas iš šios parlamentinės partijos narių.
Valentinas Mazuronis ir Rolandas Paksas
Valentinas Mazuronis ir Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dėkoju visiems Šiaulių miesto ir apskrities, visiems partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariams, dėkoju bendrapartiečiams, su kuriais kūrėme partiją ir dirbome kartu visus metus, tarp jų ir prezidentui Rolandui Paksui už bendrą darbą. Tikiu, kad su daugeliu partiečių ir toliau liksime bičiuliais.

Situacija šiandien yra tokia, kokia yra, ir todėl prašau išbraukti mane iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ narių sąrašo bei nebelaikyti šios partijos nariu nuo 2015 m. vasario 17 dienos“, – tokio turinio pareiškimą V.Mazuronis skelbia įteikęs partijos Šiaulių miesto skyriaus pirmininkei Daivai Matonienei.

Su R.Paksu nekalbėjo pusmetį

15min.lt telefonu kalbintas V.Mazuronis juokėsi tikėjęsis, kad bus kalbama apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą, o ne apie jo pasitraukimą iš partijos.

„Aš niekada nedarau skubių žingsnių, pagrįstų emocijomis, bet dabar aš galutinai įsitikinęs, kad su dabartine partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovybe komandoje kartu man dirbti ir siekti realių darbų bus labai sunku. Tai kam vieniems kitus kankinti?“ – aiškino, kodėl sprendimą priėmė tik dabar, V.Mazuronis.

Kam vieniems kitus kankinti? – klausė V.Mazuronis.

Jis sako apie savo sprendimą trauktis su partijos pirmininku R.Paksu nė nekalbėjęs, nes kaip eilinis „tvarkietis“ buvo įpareigotas sprendimą pranešti savo skyriaus vadovui, o ne visos partijos lyderiui.

„Aš visada buvau pasiruošęs su R.Paksu kalbėtis kokius pusę metų. Bet kažkodėl, ar laiko nebuvo, ar dar kažkas, kad tas pokalbis taip ir neįvyko“, – pripažino V.Mazuronis.

Lieka frakcijoje su euroskeptikais

Jis tikina tikrai negalvojantis baigti savo politinės karjeros, tačiau kitos partijos, su kuria ją tęs, dar nepasirinkęs.

„Su kokia komanda tai bus, ar visai be komandos, aš atvirai sakau, kad dar negalvojau. Dabar pradėsiu galvoti. Tikrai dar neturiu susitarimų ar tikslų kažkur eiti, su kažkuo jungtis, bet neatmetu nė vieno galimo varianto. Viena žinau, kad ir toliau stengsiuosi likti aktyvus politiniame gyvenime“, – sakė jis.

Tiesa, nors iki šiol visuomet labai kritiškai vertinęs „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narių pasirinkimą Europos Parlamente dirbti euroskeptikų „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos“ frakcijoje, net ir palikęs partiją, frakcijos V.Mazuronis dar nekeičia.

„Tai yra kompleksas klausimų, kuriais iki šiol buvo apmąstymų, ar bandyti dar keisti iš vidaus. Kaip ir partijoje. O dabar reikia galvoti, ką daryti toliau. Taip pat ir dėl frakcijos keitimo. Klausimai lieka atviri“, – sakė V.Mazuronis. 

Sūnus išėjo prieš mėnesį

V.Mazuronis, kaip ir jo sūnus Seimo narys A.Mazuronis mažiausiai metus negailėjo aštrių žodžių partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovybei, o ypač jos pirmininkui R.Paksui.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Mazuronis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Andrius Mazuronis

Tačiau lemiamų sprendimų tėvas ir sūnus ėmėsi tik šiemet. Seimo narys A.Mazuronis iš „Tvarkos ir teisingumo“ išėjo prieš mėnesį ir iki šiol dirba mišrioje Seimo narių grupėje.

Jis atviravo svarstantis galimybę apskritai trauktis iš politikos.

Politologas: dalis rinkėjų nusisuks nuo partijos

Savo ruožtu Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius politologas Lauras Bielinis portalui LRT.lt kalbėjo, jog V. Mazuronio išėjimas iš partijos atsilieps „Tvarka ir teisingumas“ reitingams.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Lauras Bielinis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Lauras Bielinis

„Manau, iš tikrųjų bus poveikis reitingams. V.Mazuronis, taip pat ir A.Mazuronis, buvo vieni ryškesnių šios partijos atstovų. Dalis rinkėjų tikriausiai nusisuks nuo šios partijos“, – svarsto politologas.

L.Bielinio pasiteiravus, kaip šią situaciją turėjo suvaldyti partijos pirmininkas R.Paksas, politologas teigė: „Manau, kad R.Paksas, ko gero, nesugeba lygiavertiškai diskutuoti su manančiais kitaip. Galbūt tai mano nuomonė“, – sakė L. Bielinis.

Politologas M.Jurkynas: pasitraukimas susilpnins partiją

Pasak kito politologo – Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesoriaus Mindaugo Jurkyno, V.Mazuronio pasitraukimas susilpnins partiją.

M.Jurkyno teigimu, kitiems partijoms nariams reikės įdirbio, kad jie taptų atpažįstami visuomenėje, todėl „vieno iš lyderių pasitraukimas yra partijos susilpninimas – bent jau trumpuoju laikotarpiu“.

„Tvarka ir teisingumas“ netenka vieno iš savo partijos lyderių, vienos iš partijos iškilių asmenybių. Tai nereiškia, kad ten nebus kitų ar nėra kitų, bet, žinoma, šios partijos įvaizdžiui tai nėra teigiamas ženklas“, – BNS antradienį sakė politologas.

M.Jurkyno teigimu, kitiems partijoms nariams reikės įdirbio, kad jie taptų atpažįstami visuomenėje, todėl „vieno iš lyderių pasitraukimas yra partijos susilpninimas – bent jau trumpuoju laikotarpiu“.

Pasak politologo, tikėtina, kad europarlamentaras, buvęs aplinkos ministras V.Mazuronis gali prisijungti prie opozicinio Liberalų sąjūdžio.

V.Mazuronis yra vienas iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ kūrėjų, 2002-2003 metais buvo jos pirmininkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius