Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 03

Valentinas Mazuronis: „Jei ši Vyriausybė neišdrįs padidinti minimumo, tą rudenį padarys kita“

„Kreipiuosi į visus ministrų kabineto narius, kviesdamas vadovautis sveika logika ir teisėtais visuomenės lūkesčiais šiandien svarstant klausimą dėl minimalios mėnesinės algos padidinimo. Suprantu, kad vieno laisvo instituto argumentai gali būti šventi vienam ministrui, iš to instituto atėjusiam, tačiau kiti galėtų įsiklausyti ir į kitokius argumentus. Juk juos išsako keli šimtai tūkstančių tik 670 litų į rankas gaunančių žmonių“, - sako Seimo opozicijos lyderis, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas ir „tvarkiečių“ frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Politiko teigimu, siūlomos Darbo kodekso pataisos, kad minimali mėnesinė alga sudarytų bent pusę šalies vidutinio darbo užmokesčio yra būtina sąlyga sudaryti mažiausiais pajamas gaunantiems žmonėms bent iš dalies padengti augančias maisto produktų, degalų ir komunalinių paslaugų kainas ir bent šiek tiek priartinti Lietuvą prie kitų Europos valstybių.

„Kai skurdo rizikos riba ir minimalus atlygis už darbą yra beveik vienoda, Lietuva atrodo itin keistai tarp kitų Europos bendrijos narių. Europos Sąjungoje Lietuva pagal minimalų atlygį už darbą užima trečią vietą nuo galo po Bulgarijos ir Rumunijos. Septyniolikoje šalių jis didesnis“, - sakė politikas.

V. Mazuronio teigimu, pavyzdžiui, Britanijoje minimali mėnesio alga didesnė penkis kartus, Airijoje, Prancūzijoje, Belgijoje ar Olandijoje – šešis, Liuksemburge – net septynis kartus.

„Jeigu šie faktai Vyriausybės nariams akių nebado, ji nenori ir nesiekia rasti bendros kalbomis su profesinėmis sąjungomis ir visuomene, tai vienas iš pirmųjų kitos Vyriausybės žingsnių rudenį bus minimalios algos didinimas būtent iki mūsų dar rudenį pasiūlyto dydžio“, - sakė V. Mazuronis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius