Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 22 /15:12

„Valstiečiai“ kratosi draugystės su socdemais: R.Karbauskis melu vadina kalbas apie koaliciją

Artėjant Seimo rinkimams valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis suskubo neigti pasigirdusias kalbas, esą socialdemokratai su „valstiečiais“ derasi dėl galimos koalicijos. Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sakė, kad tokios valdančiųjų kalbos yra rinkiminės kampanijos dalis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį Seime posėdžiavusi valdančiosios koalicijos taryba ne tik aptarė klausimą dėl vakcinų nuo COVID-19 įsigijimo, bet ir apsikeitė nuomonėmis dėl skleidžiamos informacijos, esą opoziciniai socialdemokratai planuoja koaliciją su „valstiečiais“.

Pasak R.Karbauskio, gauta informacija, kad LSDP vadovas G.Paluckas sako, jog su LVŽS kalbamasi ir deramasi dėl galimos koalicijos po Seimo rinkimų.

„Aš turiu pareikšti, kad tai yra melas. Niekada per trejus metus G.Paluckas su mumis – nei su manimi, nei su S.Skverneliu, nei su vienu kitu mūsų koalicijos atstovu partijoje ir taip toliau – nėra šnekėjęs apie jokias galimas koalicijas. Niekada“, – tikino „valstiečių“ lyderis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

R.Karbauskio teigimu, žvelgiant į tai, kaip elgiasi Seimo LSDP frakcija, visiškai akivaizdu, kad socialdemokratai yra kartu su konservatoriais.

„Jeigu šiandien būtų galima šnekėti apie tai, ar mes atskirtumėme, kuo skiriasi socialdemokratas Seime nuo konservatoriaus, mes neatskirtumėme, nes jie balsuoja visą laiką taip pat – visą laiką prieš mūsų sprendimus, veikia kaip viena politinė jėga, tiesiog skirtingų partijų“, – kalbėjo jis.

R.Karbauskis aiškino, kad dabar ruošiamasi įgyvendinti naujos koalicijos tarp LSDP ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų projektą.

„Mes tuo įsitikinę. Jis sukurtas prieš trejus metus, kai bandė LSDP išvesti iš koalicijos Seime visą frakciją. Dėl to, kad tokiu atveju būtų išankstiniai rinkimai ir tokiu atveju būtų buvę jau galbūt kitos koalicijos. Tai toks buvo tada projektas. Jame dalyvavo konservatoriai. Aišku, ir buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, taip pat ir G.Paluckas. Bet aš vis dėlto įsitikinęs, kad partija apie tai nieko nežinojo tada, kaip nežino dabar“, – po valdančiosios koalicijos tarybos posėdžio kalbėjo R.Karbauskis.

Dar nėra dėl ko derėtis

G.Paluckas ironizavo esąs labai pamalonintas, kad tarp tokių rimtų dalykų kaip vakcinos nuo COVID-19 pirkimas buvo svarstyti ir gandai, samprotavimai ar pačių valdančiųjų įsikalbėti dalykai dėl LSDP.

„Aš manau, kad tikrai čia yra rinkiminės kampanijos dalis tokių samprotavimų skleidimas, sureikšminimas. Esu ne kartą sakęs, jog mes jokių derybų su niekuo nevedame ir nevesime, jokių nepuolimo paktų nesudarinėsime dėl paprastos priežasties: nei aš, nei ponas R.Karbauskis, nei ponas Gabrielius Landsbergis nieko neturime iki spalio 11-osios. Neturime dėl ko derėtis, nes nė vienas neturi jokio Seimo nario mandato iš naujosios kadencijos. Ir galėsime su bet kuo ir apie bet ką kalbėtis tik po spalio 11 dienos, o dar tiksliau – po spalio 25 dienos“, – sakė socdemų lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius