Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 17 /11:22

„Valstiečių“ reitingai išaugo, konservatorių – stabilizavosi

Mažumoje dirbantys konservatoriai ir valdantieji „valstiečiai“ išlieka partijų reitingų viršūnėje, trečioje pozicijoje išlieka opozicijoje esantys socialdemokratais, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apklausos duomenimis, už pirmojoje vietoje pagal populiarumą esančią Tėvynės sąjungą–Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) balsuotų 16,8 proc. respondentų (vasarį – taip pat 16,8 proc.), o už antroje vietoje esančią Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) – 16,2 proc. (vasarį – 13,5 proc.).

Pasak „Vilmorus“ direktoriaus Vlado Gaidžio, maždaug metus didėjęs TS-LKD populiarumas pastaraisiais mėnesiais stabilizavosi, o vertinant pagal balsuojančių gyventojų dalį netgi sumažėjo – kovą sudarė 24,9 proc., vasarį buvo 27 proc., o sausį siekė 29,2 procento. LVŽS reitingai pastarąjį mėnesį paaugo ir dabar nedaug atsilieka nuo konservatorių.

„Pirmoje vietoje išlieka Tėvynės sąjungą, tačiau ji pirmoje vietoje buvo ir per Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje, tada galutinę „valstiečių“ pergalę lėmė pasirodymas vienmandatėse apygardose. Todėl jei rinkimai vyktų dabar, daug ką vėl lemtų rezultatai vienmandatėse apygardose, kur situacija yra neaiški“, – BNS sakė V.Gaidys.

Socialdemokratus remia 10,1 proc. respondentų, partiją „Tvarka ir teisingumas“ – 9 proc. (vasarį – atitinkamai 7,6 proc. ir 7 proc.).

Pasak V.Gaidžio, socialdemokratų situacija per metus daug nepasikeitė, tuo metu „Tvarka ir teisingumas“ sustiprino savo pozicijas.

„Kalbant apie „Tvarką ir teisingumą“, jiems teigiamos įtakos daro nuosekliai augantis partijos lyderio Remigijaus Žemaitaičio populiarumas – jis jau stabiliai patenka tarp šešių populiariausių Lietuvos politikų. Tačiau šios partijos minusas yra jos elektorato pasyvumas – ne visi ją remiantys gyventojai ateina balsuoti“, – teigė V.Gaidys.

Apklausos duomenimis, Liberalų sąjūdis surinktų 5,1 proc. respondentų balsų, Centro partija – 3,7 proc. balsų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – 2,5 proc. balsų (vasarį – atitinkamai 5,3 proc., 2,6 proc. ir 3,4 proc.).

„Apibendrinant būtų galima pasakyti, kad pas visas pagrindines partijas šiuo metu yra probleminių momentų, todėl jei dabar vyktų rinkimai, būtų gana nebloga dirva įvairiems energingiems judėjimams atsirasti“, – tvirtino „Vilmorus“ vadovas.

18,2 proc. apklaustųjų nurodė nesantys apsisprendę dėl mėgstamiausios partijos, o 11,5 proc. respondentų teigė neketinantys balsuoti (vasarį – atitinkama 19,7 proc. ir 15,6 proc.)

Visuomenės apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „ Vilmorus“ atliko kovo 2–10 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius