Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 07

„Valstiečių“ sąraše į Vilniaus miesto savivaldybę – du premjero patarėjai, Romasis Vaitekūnas

Dairydamasi, ką pasiūlyti Vilniui per artėjančius savivaldos rinkimus, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga žvilgsnį nukreipė į premjero Sauliaus Skvernelio komandą. „Valstiečių“ suburtame sąraše į sostinės tarybą – ne tik dviejų premjero patarėjų, bet ir kelių Vyriausybės kanceliarijos tarnautojų pavardės. Į sąrašą taip pat pateko ir keli „valstiečių“ parlamentarų padėjėjai Seime bei anksčiau į Seimą su „tvarkiečiais“ kandidatavęs buvęs vidaus reikalų ministras Romasis Vaitekūnas.
LVŽS kandidatai Vilniuje
LVŽS kandidatai Vilniuje / V.Sinkevičiaus nuotr.

LVŽS kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąraše, kurį skelbia portalas rinkejopuslapis.lt, yra 34 pavardės.

Pirmadienį į sostinės merus kandidatuojantis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius savo feisbuko paskyroje paskelbė, kad Vilniui reikia ambicijos, kuri pasiektų kiekvieną miesto rajoną, kiekvieną gatvę, kiekvieną vilnietį – tai, kaip jis pats sako, yra pagrindinė priežastis, kodėl apsisprendė suburti stiprią ir motyvuotą komandą ir kandidatuoti į gimtojo Vilniaus miesto merus.

„Mano komanda yra žmonės, kurie nori, kad Vilnius taptų geriausiu miestu visoje jo teritorijoje (o taip pat ir virtualioje erdvėje) ir mes pasiruošę šiuos planus įgyvendinti“, – rašė V.Sinkevičius.

Patyrinėjus sąrašą atidžiau, matyti, jog į sostinės tarybą kandidatuoti nusprendė S.Skverneliui ekonomikos ir strateginių pokyčių klausimais patarinėjantis Lukas Savickas bei premjero patarėjas žemės ūkio klausimais Aleksandras Muzikevičius.

Sąrašą veda L.Savickas

L.Savickas savo feisbuko paskyroje pirmadienį paskelbė apsisprendęs vesti kandidatų sąrašą į Vilniaus miesto savivaldybę.

Jis 15min sakė, kad kandidatuoti į sostinės tarybą nusprendė savo iniciatyva – yra gimęs ir augęs Vilniuje, miestas jam labai rūpi, čia augina šeimą.

„Mano apsisprendimas labai natūralus. Per pastaruosius dvejus metus dirbdamas ministro pirmininko komandoje labai aiškiai pamačiau, ką galima padaryti susifokusavus į realius darbus. Mano atsakomybės visada buvo kaip užtikrinti darbų įgyvendinimą (...) Tai, ką pavyko padaryti, iš tikrųjų yra įspūdinga. Mes siekėme tapti vieni konkurencingiausių šalių regione verslui per ketverius metus, tą įgyvendinome su kaupu per dvejus metus – esame treti Europoje ir pirmi regione. Manau, kad būtent to labiausiai trūksta Vilniui“, – kalbėjo jis.

A.Muzikevičius: miestui trūksta ūkiškumo

„Taip, iš tiesų mane jungtis prie komandos ir kandidatuoti į Vilniaus miesto tarybą pakvietė žmogus kurį gerai pažįstu, kurį gerbiu, kurio man yra priimtinos vertybės ir nuostatos, kurio jaunatviška energija užveda ir kuriuo tikiu, kad kartu galime daug ką gero nuveikti Vilniui. Šis žmogus yra kandidatas į merus Virginijus Sinkevičius“, – 15min atsiųstame komentare teigė A.Muzikevičius.

Anot premjero patarėjo, kandidatuoti paskatino ir tai, kad jam nusibodo gyventi Vilniuje, kuriame tiek daug betvarkės: „Iš tiesų, nusibodo jau visiems dusti spūstyse, ar važiuoti pergrūstu viešuoju transportu, renovacija mieste praktiškai nevyksta, kai tuo tarpu tokie miestai kaip Ignalina ar Druskininkai baigia renovuoti visus probleminius pastatus.“

Jis minėjo, kad reikia įrengti žalias erdves, vaikų žaidimo aikšteles, šunų vedžiojimo ir treniravimo zonas, taip pat atkreipė dėmesį į vaikų darželių problemą.

„Žodžiu, mieste nėra ūkiško šeimininko, kaip, pavyzdžiui, Kaune. Visko čia neišvardinsiu, bet problemų daug, kurios eilę metų nesprendžiamos, tik artėjant rinkimams palopomos gatvės ar nupiešiami paveiksliukai, kaip bus renovuota kažkada Ukmergės gatvė“ – teigė jis.

Tarp „valstiečių“ kandidatų – nepriklausomybės pradžioje vidaus reikalų ministru, o iki 2011-ųjų banko „Snoras“ valdybos pirmininko pavaduotoju dirbęs Romasis Vaitekūnas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Romasis Vaitiekūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Romasis Vaitiekūnas

Į sostinės tarybą su LŽVS taip pat kandidatuoja Vyriausybės kanceliarijos Projektų valdymo grupės projektų vadovai Karolis Navickas ir Barbora Guovytė, taip pat šios grupės projektų vadovas Jonas Vadalapas.

„Valstiečių“ sąraše vietos atsirado ir Seimo narių padėjėjams-sekretoriams.

Į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kandidatuoja parlamentarės, „valstietės“ Astos Kubilienės padėjėja Vilma Galdikė, tos pačios Seimo frakcijos atstovo Stasio Jakeliūno padėjėjas Vaidievutis Ipolitas Geralavičius, buvęs Lietuvos banko valdybos narys, 2016 metais į Seimą kandidatavęs su partija „Tvarka ir teisingumas“.

Kandidatų sąraše taip pat yra „valstiečių“ parlamentarės Virginijos Vingrienės padėjėja Seime Dalė Adašiūnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius