-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 29 /15:14

„Valstiečių“ sąskrydyje R.Karbauskis dėstė grandiozinius planus, renginyje pasirodė A.Guoga

Sekmadienį vykstančiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąskrydyje pirmininkas Ramūnas Karbauskis partiečius uždeginėjo pažadais laimėti visus kitąmet numatytus rinkimus. „Tikiuosi, kad po metų laiko šioje scenoje stovės, mūsų partiją pagerbs, ir prezidentas“, – aiškino jis. Pas „valstiečius“ atvyko ne tik koalicijos partnerių „socialdarbiečių“ atstovė Rimantė Šalaševičiūtė. Į sceną spausti rankų lipo „darbietis“ Valentinas Bukauskas, jame netikėtai pasirodė europarlamentaras Antanas Guoga.
Viktoras Pranckietis ir Antanas Guoga
LVŽS sąskrydžio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Malonu lankytis. Linkiu ištvermės, gerų darbų, atkaklumo ir iš tikrųjų sveikinu. Iki dabar tikrai yra padarytas geras darbas. Dėkoju jums kaip lietuvis, ačiū“, – nuo scenos į „valstiečius“ kreipėsi praeityje Liberalų sąjūdžiui priklausęs politikas.

15min paklaustas, kokiais keliais čia atvyko, A.Guoga paaiškino, jog buvo kviestas.

„Normalu yra atvažiuoti, kai kviečia žmonės. Kaip svečias dalyvauju, noriu susipažinti su žmonėmis ir tiek. Niekada negali sakyti „ne““, – paklaustas, galbūt planuoja savo politinę ateitį su „valstiečiais“, sakė A.Guoga.

Kasmetis partijos sąskrydis šiemet vyksta Plungės rajone esančioje Plokštinės poilsiavietėje.

„Valstiečiai“ vaišinasi atsivežtais patiekalais, siurbčioja vandenį ar kavą – nerašytos taisyklės, kad šventė – be alkoholio, niekas pažeisti nedrįso.

Muzika sąskrydyje – ne tik liaudiška, pavakary numatytas grupės „2 Donatai“ koncertas, taip pat įvairios sportinės rungtys.

Sekmadienį svilina maždaug 30 laipsnių karštis, tad sąskrydžio dalyviams nuo saulės tenka slėptis po medžiais.

Be politikų, LVŽS sąskrydyje pasirodė ir „valstiečių“ deleguota Vyriausiosios rinkimų komisijos narė Jonė Valčiukienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka

R.Karbauskis: mes pasmerkti laimėti

Į LVŽS narius kreipęsis R.Karbauskis pirma pasidžiaugė, kad nelyja ir nereikia slėptis po skėčiais.

Vėliau pirmininkas skėlė uždegančią kalbą, kurioje teigė, jog kiti metai partijai bus sunkūs, bet turėtų būti sėkmingi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka

„Mes būsime įvertinti žmonių, kuriems mes tarnaujame ir savivaldybėse, ir nacionaliniu mastu, tikiuosi, kad po metų laiko šioje scenoje stovės, mūsų partiją pagerbs ir prezidentas. Labai to linkiu mums“, – kalbėjo jis.

„Akivaizdu, kad ne tiek merų, kiek mes dabar turime, o 25 partijai priklausantys merai – toks mūsų uždavinys“, – apie kitąmet be prezidento ir Europos Parlamento, ir savivaldos rinkimus kalbėjo R.Karbauskis.

Vėliau paprašytas praplėsti mintį, R.Karbauskis 15min teigė, jog politinė situacija klostosi taip, kad LVŽS yra tiesiog pasmerkta laimėti rinkimus.

„Nes vieni nori viską sugriauti, kiti ardosi, treti teisiami. Ta prasme, o kam laimėt? Mums“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka

15min pastebėjus, kad pagal paskutines apklausas konservatorių partija pirmauja, R.Karbauskis laikėsi savo: „Jeigu vyktų šiandien rinkimai, mes juos laimėtume didesniu skirtumu, negu laimėjome praeitus rinkimus ir tą jūs puikiai žinot ir visi tą žino. Ta prasme, nes jie dabar nevyksta, mes jų didesniu skirtumu ir nelaimim. Tai yra, laimėtume dabar pirmą turą ir laimėtume absoliučiai antrą turą. Tai yra visi, kas nors truputį užsiima sociologiniais tyrimais, tą supranta ir kai kurie politologai ar komentatoriai, kurie mūsų labai nemėgsta, jie irgi komentuoja, kad mes dabar labai nesunkiai laimėtume rinkimus.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka

Sąskrydyje dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis abu nepraleido progos paburnoti ant konservatorių.

V.Pranckietis partijos nariams kalbėjo, kad gandrai po dviejų savaičių paliks Lietuvą, o „valstiečiai“ turės sugrįžti prie savo darbų.

„Bet ir kregždutės gal išskris visam laikui iš Lietuvos“, – kalbėjo jis.

S.Skvernelis teigė, kad tokią gražią dieną jam nesinori politikuoti, bet jis nesusilaikė. „Vieną kitą mintį subrandina gyvenimas. Neseniai vienas šviežiai iškeptas politikas-milijonierius pasakė, kad 2020 metais atšauks viską, ką mes padarėme šitai valstybei. Didelio proto nereikia ir milijonierium tapti, kada tai gali padaryti valstybės sąskaita naudodamasis turtu jos. Didelio proto nereikia atimti, išdraskyti, sunaikinti,“ – turėdamas omenyje konservatorių pirmininką Gabrielių Landsbergį, kalbėjo premjeras.

Kad taip neatsitiktų, LVŽS nariai, anot premjero, tai garantuos.

Jis pridūrė, kad kažkas tikėjosi ir laukė, kol „valstiečiai“ susiskaldys, bet, S.Skvernelio teigimu, to nenutiko.

„Laukė ir nesulaukė, esame tvirti savo dvasia ir tai svarbiausia“, – pridūrė jis.

„Aš linkiu mums visiems daryti darbus tokius, kurių niekas niekada negalėtų sunaikinti“, – jam po kurio laiko nuo scenos antrino LVŽS pirmininkas R.Karbauskis.

Padovanojo ausų kamštukus

Lietuvos socialdemokratų darbo partija į „valstiečių“ sąskrydį atsiuntė savo atstovę R.Šalaševičiūtę, kuri pareiškė, kad koalicijos partneriai džiaugiasi LVŽS frakcijos narių idėjomis ir atkaklumu, o priimti sprendimai atneš naudą Lietuvai jei ne šiandien, tai vėliau.

„Kaip visada yra visokių vertinimų, piktų liežuvių išties nesukontroliuosi“, – partneriams aiškino ji ir R.Karbauskiui įteikė ausų kamštukus.

„Triukšmui ir piktoms kalboms – ne, – paaiškino savo dovaną „socialdarbietė“. – Nenori girdėti – užsikimšk ausis.“

Ir čia pat toliau šmaikštavo, kad koalicijos posėdžiuose šių kamštelių naudoti negalima. Ji vylėsi, kad ateityje koalicijoje bus tas pats supratimas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS sąskrydžio akimirka

Rugsėjo pradžioje, prieš pat Seimo rudens sesiją, „valstiečių“ ir „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime ketina pasirašyti frakcijų bendradarbiavimo susitarimą. Tačiau „tvarkiečių“ LVŽS sąskrydyje sekmadienį nebuvo nei kvapo.

Pasveikinti valdančiosios partijos nešinas vaisių krepšiu atvyko Darbo partijos atstovas V.Bukauskas.

„Džiugu ir malonu matyti, kad jūs esate šventoj žemaitiškoj žemėj, iš tikrųjų ta žemė dėkoja jums“, – kreipėsi į „valstiečius“ jis.

„Darbiečių“ atstovas taip pat gyrė „valstiečių“ darbą per pavasario sesiją.

„Puikiai buvo susitvarkyta“, – liaupsino LVŽS jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius