Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 12

„Valstietis“ Mindaugas Puidokas koreguoja draudimus dėl rūkymo

Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Mindaugas Puidokas koreguoja savo siūlymus dėl ribojimų rūkaliams – nelieka ankstesniame pataisų variante metrais nustatytos draudžiamos rūkyti zonos. Naujoje versijoje politikas siūlo, kad draudimai galiotų įstaigų prieigose bei prie įėjimų į barus ar kitas pramogų vietas.
V.Kudirkos aikštėje
Cigaretė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal pataisas, rūkyti būtų draudžiama vaikų žaidimų aikštelėse ir šalia jų, švietimo ir socialinių įstaigų prieigose (matomumo zonoje), valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose bei viešose vietose esančiose jų prieigose (matomumo zonose).

Taip pat draudimas rūkyti galiotų prie įėjimų į restoranus, barus, kitas viešojo maitinimo įstaigas, klubus, diskotekas, kazino, kitas laisvalaikio praleidimo įstaigas, patalpas, kur vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai, kitas žmonėms aptarnauti skirtas patalpas, masinius renginius, taip pat saugomose teritorijose.

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisos leistų įstaigose ar jų teritorijose, masinių renginių vietose, darbovietėse, saugomose teritorijose įrengti rūkymo vietas, jose minimi apribojimai negaliotų.

„Metrų nebelieka, yra matomumo zona, kur prie švietimo ir panašių įstaigų pareigūnams bus lengviau įvertinti, kad per arti prie tokių objektų nebūtų rūkoma. O prie kavinių, barų pagal protingumo kriterijus turės būti įrengtos specialios vietos rūkoriams“, – pakoreguotas pataisas BNS komentavo M.Puidokas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas

Anksčiau užregistruotuose įstatymo pakeitimuose buvo apibrėžtas tikslus atstumas metrais, kiek siekia draudimo rūkyti zona: dešimties metrų atstumu aplink restoranus, kavines, barus, klubus, lošimo namus, stotis ir stoteles, valstybės, savivaldybių įstaigas, 100 metrų atstumu – aplink vaikų žaidimų aikšteles, švietimo ir socialines įstaigas.

Pasak parlamentaro, pakoregavus pataisas jos bus lengviau įgyvendinamos, „panaikintas ribų apibrėžimą metrais ir įvedus protingumo kriterijus“.

Pirminis siūlymas išplėsti vietų, kur draudžiama rūkyti, sąrašą valstybėms institucijoms kėlė klausimą dėl jų įgyvendinimo. Policijos departamentas išsakė poziciją, kad šiuo metu savivaldybių taryboms numatyta teisė uždrausti rūkyti viešose yra aiški ir pakankama.

Įstatymas šiuo metu draudžia rūkyti viešojo maitinimo įstaigose, klubuose, diskotekose ir kitose laisvalaikio praleidimo vietose, taip pat švietimo ir socialinių paslaugų įstaigose bei jų teritorijose. Draudimo rūkyti prie barų, matinimo įstaigų dabar nėra, dėl to, pasak M.Puidoko, užterštu oru priversti kvėpuoti ir nerūkantys žmonės, vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius