Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 08

Valstybės kontrolė siūlo iš buvusių KAM vadovų reikalauti lėšų už neteisėtus atleidimus

Valstybės kontrolė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo – prašoma iš Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pareigūnų išieškoti valstybės biudžetui padarytą žalą dėl neteisėtai atleistų karių.
Valstybės kontrolė
Valstybės kontrolė / A.Ufarto/BFL nuotr.
Žala esą padaryta nutraukiant profesinės karo tarnybos sutartis ir atleidžiant iš pareigų Karo prievolės administravimo tarnybos (KPAT) karininkus Liną Patkamarį, Jevgeniušą Mečkovskį ir vyr. leitenantą Vaidą Murauskį, galbūt – ir kitus KPAT dirbusius karininkus, rašo naujienų portalas alfa.lt.

Atleidimus iš darbo minėti karininkai buvo apskundę Vilniaus apygardos administraciniam teismui ir įrodė, kad buvo atleisti neteisėtai, todėl jiems priteista apie 300 tūkst. litų už priverstines pravaikštas. Konstatuota, kad pertvarkant KPAT šiems karininkams nepasiūlyta eiti esamų laisvų pareigų.

Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus vyriausioji prokurorė Sigita Vasiliauskienė sakė, kad sprendimas dėl Valstybės kontrolės kreipimosi kol kas nepriimtas.

Anot Karių teisių gynimo centro vadovo Laimono Jako, karininkai atleisti tuometinės krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės ir buvusio kariuomenės vado Arvydo Pociaus sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius