Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 29

Valstybės vadovai sveikina pasieniečius profesinės dienos proga

Valstybės vadovai antradienį sveikina pasieniečius profesinės dienos proga.
Tverečiaus pasienio užkarda
Tverečiaus pasienio užkarda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kasdieniu darbu Jūs kuriate saugesnę Lietuvą. Pastarojo metu įvykiai – pandemija, situacija Baltarusijos pasienio ruože – patvirtino, kad kiekvieno iš Jūsų profesionalumas ir atsidavimas darbui padeda susidoroti su iššūkiais bei leidžia valdyti situaciją. Vertinu Jūsų indėlį ir prisiimtą atsakomybę tarnauti savo šaliai“, – sveikinime teigė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Sveikinu Jus Pasieniečių dienos proga. Dėkoju už pastangas stiprinant ir užtikrinant nacionalinį saugumą bei linkiu stiprybės ir sėkmės tolesnėje veikloje. Būkite saugūs ir sveiki“ – sveikindama teigia Seimo Pirmininkė.

Pasieniečius sveikina ir premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kiekvienas Jūsų atliekate itin svarbią misiją, užtikrinant Lietuvos nacionalinį saugumą. Tiek mūsų istorija, tiek dabartinės realijos liudija, kad prarasti laisvę galima labai greitai. Dėkoju Jums visiems už tai, kad atsakingai reaguojate į kiekvieną potencialią grėsmę“, – sako I.Šimonytė.

Pasieniečių dienos ištakos siekia tarpukario Lietuvos laikus. Pirmąkart ši profesinė šventė paminėta 1922-aisiais. Tų metų sausį krašto apsaugos ministras Jonas Šimkus pasirašė įsakymą kariuomenei ir juo įteisino birželio 29-ają kaip Pasienio pulko šventę.

1999 metais Pasieniečių dienos minėjimas buvo atkurtas ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei jos padaliniuose profesinė šventė vėl pradėta kasmet minėti birželio 29-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius