Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 16

Valstybės vardu – iš Adamkaus rankų

Vasario 16-osios proga prezidentas Valdas Adamkus įteikė daugiau kaip šešiasdešimt valstybės apdovanojimų. Juos gavo Lietuvos ir užsienio valstybių veikėjai, taip pat gerais darbais pasižymėję paprasti žmonės.
Prezidentas V.Adamkus apdovanojimą įteikė M.Jovaišai.
Prezidentas V.Adamkus apdovanojimą įteikė M.Jovaišai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Susirinkusieji atsiimti apdovanojimų į prezidentūrą atėjo su artimaisiais. Daugelis nešėsi glėbius gėlių, su kuriomis po ceremonijos puolė sveikinti apdovanojimus iš prezidento Valdo Adamkaus gavusių savo šeimos narių.

Iškilmės vyko Baltojoje salėje. Prezidentas V.Adamkus  savo kalboje prieš ceremoniją priminė, jog Valstybės atkūrimo dieną negalime pamiršti tų, kurie rėmė Lietuvos laisvės siekius, nors tarp mūsų jų jau nebėra.

Po mirties

Po mirties Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi apdovanotas arkivyskupas Mečislovas Reinys ir buvęs Panevėžio prokuroras Gintaras Sereika.  Arkivyskupo apdovanojimą atsiėmė vyskupas Juozas Tunaitis, G.Sereikos –  mama, žmona ir vaikai.

Rusijos Federacijos visuomenės veikėja Galina Starovoitova taip pat po mirties apdovanota Vyčio kryžiaus ordino Komandoro kryžiumi. Jai skirtą  apdovanojimą atsiėmė sesuo Olga Starovoitova. Sujaudinta dėl tokio pagerbimo moteris pakvietė visus atvykti į Sankt Peterburgą ir aplankyti G.Starovoitovos muziejų. 

Valstybės apdovanojimai įteikti dirigentui Gintarui Rinkevičiui, kovotojui su finansiniais nusikaltimais Romualdui Boreikai, garsiam medikui Pranui Šerpyčiui, fotografui, albumo „Neregėta Lietuva“ autoriui Mariui Jovaišai ir kitiems.

Už drąsą

Už drąsą ir sumanumą Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi, be kitų, apdovanota ir Tauragės „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos moksleivė Roberta Leskauskaitė, praėjusį rugpjūtį padėjusi iš gaisro gelbėti globos namų vaikus. Mergaitę vienintelę iš visų apdovanotųjų V.Adamkus pabučiavo, o prezidentūros darbuotojai  dar įteikė maišą su dovanomis.

Visi apdovanotieji per ceremoniją galėjo dar ir nusifotografuoti su prezidentu V.Adamkumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius