Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 22

Su popiežiumi skrendantiems žurnalistams laiko apsilankyti mišiose beveik nebūna

VAMP yra žodžių „Vatican Accredited Media Personnel“ trumpinys, arba akredituotas Vatikano žiniasklaidos darbuotojas. Jei pažvelgtumėte į popiežiaus lėktuvu keliaujančių žurnalistų sudarytą kelionės tvarkaraštį, šis trumpinys galėtų atitikti ir žodį vampyras. Nuo pat ketvirtadienio kelionės pradžios darbo diena prasideda tarp 4.00 ir 4.15 val. ryto, išskyrus sekmadienį, kur numatoma poilsio akimirkų ir darbas prasidės „tik“ 5 val. ryto.
Vilniaus oro uoste sutinkamas popiežius Pranciškus
Vilniaus oro uoste sutinkamas popiežius Pranciškus / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Beje, jeigu kalbame apie religinę šios kelionės pusę, atrodo, kad programa yra sudaryta taip, jog popiežiaus vizitą aprašantis žurnalistas nėra labai didelis katalikas. Tikrai ne toks, kuris kiekvieną dieną eina į mišias. Tikriausiai net ne toks, kuris yra vidutiniškai praktikuojantis katalikas arba eina į mišias kiekvieną sekmadienį.

Iš žurnalistams išplatintos išankstinės informacijos aišku, kad vienintelė galimybė pasimelsti mišiose per visą kelionę yra vakaro mišios šeštadienio vakarą Vilniuje.

Evelyn Kaldoja nuotr./Popiežius lėktuve
Evelyn Kaldoja nuotr./Popiežius lėktuve

Kitu laiku keliavimas su popiežiumi reiškia, kad jūs iš tikrųjų nedalyvaujate mišiose, kurias aprašote.

Aikštėje esate dar iki bažnyčios galvos atvykimo, bet išvykstate iškart po pamokslo arba prieš pat mišių svarbiausią dalį – eucharistiją.

Kaip savo knygoje „Vatican Papers“ rašo amerikietis ilgametis Vatikano korespondentas Johnas Thavisas, dar Benedikto XVI laikais žurnalistams būdavo rengiamos atskiros mažos mišios viešbučio kambariuose. Anot autoriaus aprašymų, jose dalyvaudavo vienas ar du spaudos atstovai. Nors į popiežiaus lėktuvą buvo paimama apie 60-70 žurnalistų.

Baltijos šalių vizito metu spaudos delegacijoje yra 66 atstovai.

VIDEO: Popiežius Pranciškus skrenda į Vilnių

Iš Estijos vyksta du žurnalistai, Latviją atstovauja du žiniasklaidos atstovai, Lietuvą – trys žurnalistai.

Su popiežiumi į Lietuvą, Latviją ir Estiją atvyksta Lenkijos naujienų agentūra „PAP“, Italijos televizijos kanalas „RAI“, didžiausias Ispanijos dienraštis „El Pais“ ir naujienų agentūra „EFE“ bei Prancūzijos laikraščių „Le Figaro“ ir „Le Monde“ korespondentai. Tai pat aikštėje bus didieji televizijos kanalai, tokie kaip CNN, ABC ir CBS.

Nepaisant to, kad popiežiaus lėktuve žurnalistai sėdi ekonominėje klasėje, šeštadienį buvo matyti, kad tai neeilinė kelionė. Kai Italijos nacionalinė oro linijų kompanija „Alitalia“ registravo keleivius į skrydį lėktuvu „AZ4000“, skrydžių palydovai neslėpė geros nuotaikos, o visus skrendančius apdovanojo asmeniniu dėmesiu.

Po bagažo atidavimo kiekvienam skrendančiam buvo siūloma išgerti rytinės kapučino kavos, nes kitoje saugos vartų pusėje kavinės atidaromos tik nuo 5 valandos ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius