Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 31 /17:33

Vamzdis po geležinkeliu Zuikių gatvėje pėstiesiems užsidarė, tunelio niekas nežada

„Lietuvos geležinkeliai“ užvirino praėjimą lietvamzdžiu po geležinkeliu, kuriuo ne vienerius metus keliaudavo Zuikių ir kitų gretimų gatvelių gyventojai Vilniaus pakrašty. Šis praėjimas – vienintelis kelias, norint greitai nukeliauti į kitą geležinkelio pusę, kur yra mokykla, parduotuvė. Kelionė aplinkui susidaro gana ilga – net apie 15 kilometrų.
Tunelio po geležinkeliu kol kas neplanuojama statyti
Tuneliu po geležinkeliu vaikai vaikščioti nebegalės, nes jis uždarytas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį vamzdis po geležinkeliu buvo uždarytas. „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojai angas užvirino, tvirtindami, kad čia vaikščioti yra paprasčiausiai nesaugu. Bendrovės Vidaus administravimo ir saugos departamento bendrojo skyriaus vyresnysis specialistas Vidmantas Gudas 15min.lt sakė, kad jeigu kas nors, eidamas šiuo vamzdžiu, paslystų, susižeistų, pagalbos tektų laukti labai ilgai, kadangi iki šios vietos nėra kelio.

Vilniaus meras Artūras Zuokas tvirtina, kad po ilgų susirašinėjimų tarp įvairių institucijų – „Lietuvos geležinkelių“, Susisiekimo ministerijos ir Vilniaus miesto savivaldybės – ketvirtadienį buvo gautas sutikimas, kad „Lietuvos geležinkeliai“ sutinka pradėti rengti projektą ir ruošti paraišką finansavimui gauti.

Lygiai prieš metus rugsėjo 1-ąją prezidentė sakė tokį dalyką: kažkokios perėjos įrengimas toje vietoje yra tiesioginė savivaldybės ir mero atsakomybė, – sakė V.Gudas.

„Tokiu būdu galima būtų po metų kalbėti, jeigu bus skirtas finansavimas, apie šito tunelio praplėtimą, kad juo galėtų vaikščioti pėstieji. Tačiau yra vertinamos ir kitos alternatyvos, ar tikrai toje vietoje reikalingas toks praėjimas, nes investicija nėra mažai ir būtina atsižvelgti į finansines galimybes“, – sakė A.Zuokas.

Tačiau „Lietuvos geležinkelių“ atstovai kitokios nuomonės. „Lygiai prieš metus rugsėjo 1-ąją prezidentė sakė tokį dalyką: kažkokios perėjos įrengimas toje vietoje yra tiesioginė savivaldybės ir mero atsakomybė. Lygiai tą patį galiu pasakyti ir dabar – mes esame atsakingi už keleivių ir krovinių saugų vežimą. Už miesto plėtrą atsakinga savivaldybė. Toje vietoje net statomi nauji namai, tad jeigu išduodami leidimai statybai, miestas turi pasirūpinti ir susisiekimu“, – sakė V.Gudas.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovo teigimu, bendrovė ragina savivaldybę imtis kažkokių veiksmų, tuomet galbūt galėtų prisidėti ir bendrovė prie projektavimo, bet su sąlyga, kad tą leis daryti pagrindinis „Lietuvos geležinkelių“ akcininkas – Susisiekimo ministerija.

Anot V.Gudo, galvojama padidinti tiek „Lietuvos geležinkelių“, tiek saugos tarnybų darbuotojų skaičių toje atkarpoje, stebėti, kad žmonės neitų tiesiai per bėgius. Tačiau esą savo saugumu turėtų labiausiai rūpintis patys žmonės.

„Juk yra autobusiukai, kurie vežioja vaikus. Jeigu susidaro lankstas, tai galbūt galėtų būti priimtas sprendimas bent jau vaikams skirti autobusiuką“, – šiokią tokią išeitį siūlė V.Gudas.

Meras pritarė, kad galbūt ir galima būtų galvoti apie vaikų pavežimą į mokyklą, tačiau konkretaus sprendimo Zuikių gatvės vaikams nepažadėjo.

Penktadienio popietę Vilniaus miesto savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame buvo pranešta, kad Zuikių ir Voverių gatvėse gyvenantiems žmonėms pėsčiomis po 15 km vaikščioti neteks – jiems skirtas autobusas.

„Vilniaus miesto savivaldybė, įvertinusi tai, kad bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ nedaro jokių veiksmų, ką įpareigojo Susisiekimo ministerija – neįrengė perėjos, bet uždėjo grotas ant Žemuosiuose Paneriuose po geležinkelio bėgiais esančio vamzdžio, kuriuo trumpindami kelią eina Zuikių ir Voverių gatvių gyventojai, skyrė autobusą. Autobusas kasdien nuo 7 val. ryto važiuos iki Gerosios Vilties gatvės. 15 val. mikroautobusas gyventojus veš atgal“, – rašoma pranešime. Taip pat žadama pirmadienį pateikti informaciją dėl tikslaus autobuso maršruto ir grafiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius