Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 04

Vandžiogaloje įkurtuvės – po kelerių metų pertraukos sugrįžo ugniagesiai

Penktadienį Kauno rajone, Vandžiogaloje po penkerių metų pertraukos duris atvėrė rekonstruotas ugniagesių gelbėtojų pastatas.
Vandžiogalos gaisrinės atidarymas
Vandžiogalos gaisrinės atidarymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Neįprastas šurmulys miestelio centre bruzdėjo jau nuo vidurdienio. Ugniagesių rikiuotė, mišios miestelio bažnyčioje, pastato ir pačių gelbėtojų šventinimas. Tokie šventės akcentai pasitiko atvykus į Kauno priešgaisrinės saugos tarnybos Vandžiogalos komandos atidarymo iškilmes.

„Nuo 2013 metų pastatas buvo tuščias, kadangi jis buvo avarinės būklės, prasidėjo ekonominė krizė, pinigų remontui nebuvo. Vandžiogalos gaisrinė buvo uždaryta, o čia dirbę žmonės perkelti į Lapėse esančią ugniagesių komandą“, – sakė Kauno rajono priešgaisrinė saugos tarnybos vadovas Rytis Velžys.

Naujame pastate gelbėtojai darbuotis pradėjo jau kovo 1 dieną. Tačiau oficialiam atidarymui pasirinkta ugniagesių profesinės šventės data – gegužės ketvirtoji. Būtent šią dieną minima švento Floriono, gaisrų sergėtojo diena.

Pasak čia dirbančių vyrų iškvietimų čia tikrai netrūksta. Ypač, kai prasideda žolės deginimai, vėliau pagalbos prireikia ūkininkams dirbantiems žemę – sena technika linkusi „pasikarščiuoti“.

Už Europos sąjungos lėšas rekonstruotoje ugniagesių gelbėtojų komandoje jau dirba 12 vyrų.

„Iš Kauno ugniagesiai važiuoja virš 30 minučių, iš Babtų atvyksta greičiau – per 25 minutes. Dabar šis laikas sutrumpės bent 4 ar daugiau kartų. Taip pat, Vandžiogalos ugniagesiai gelbės ir Kėdainių rajono gelbėtojams“, – posto reikalingumą motyvavo R.Velžys.

Paklaustas ar prisimena koks buvo pirmasis Vandžiogalos ugniagesių iškvietimas, viršininkas paminėjo, kad vienas pirmųjų iškvietimų buvo netoli Labūnavos, tąsyk Kauno rajono ugniagesiai prisijungė prie Kėdainių ugniagesių gesinant degantį ūkinį pastatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius