Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21

Varėnos rajone aptikta 11 migrantų, viena moteris išvežta į ligoninę, su ja – ir du vaikai

Ketvirtadienį popiet Varėnos rajone pasieniečiai aptiko 11 Irako piliečiais prisistačiusių migrantų, kurie buvo ką tik atėję iš Baltarusijos į Lietuvos teritoriją. Septyni užsieniečiai į Lietuvą įleisti nebuvo, dėl keturių asmenų šeimos sprendimas kol kas dar nepriimtas, jie pristatyti į ligoninę, kur bus patikrinta negalavimais besiskundusios moters sveikata.
Varėnos rajone aptikti migrantai
Varėnos rajone aptikti migrantai / 15min nuotr.

Vienuolikos migrantų grupė į Lietuvos teritoriją pateko apie 14 valandą, sieną jie kirto netoli Šklėrių kaimo.

Netrukus prie neteisėtai sieną kirtusių užsieniečių atvyko pasieniečiai, į įvykio vietą buvo iškviesta greitoji medicininė pagalba.

„Vieną moterį išvežė į ligoninę, ji skundėsi ginekologinėmis problemomis“, – 15min sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

Anot VSAT atstovo, moteris teigė esanti nėščia. Kartu su ja į ligoninę buvo pristatyti ir du nepilnamečiai vaikai bei vyras.

„Aišku, pasieniečiai to nustatyti negali, tai dėl visa ko išvežė į ligoninę iškviesti medikai“, – sakė G.Mišutis.

Likusieji septyni migrantai į Lietuvą įleisti nebuvo, jie buvo susodinti į VSAT automobilius ir išgabenti. Jie turėtų būti grąžinami atgal į Baltarusijos teritoriją.

Trečiadienį pranešta, kad Lietuvoje prieglobsčio buvo leista pasiprašyti vienai migrantų šeimai, kurią sudarė 11 narių.

Kaip antradienį skelbė LRT, 13 migrantų tądien kirto sieną tame pačiame Varėnos rajone, netoli Kabelių kaimo.

Du su šeima nesusiję suaugusieji migrantai buvo išstumti atgal į Baltarusiją, 11 – liko pasieniečių patalpose, buvo tikslinamos jų patekimo į šalį ir kitos aplinkybės. Vėliau jiems leista Lietuvoje pasiprašyti prieglobsčio.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti apgręžimo taktika, dar kiek daugiau nei 4,1 tūkst. buvo neįleisti į šalį.

Per maždaug pustrečio mėnesio nuo apgręžimo taktikos taikymo pradžios į Lietuvą leista patekti daugiau nei 160 migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius