TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 23

„Vartai į pragarą“: žymus dramaturgas neapsikentė vibracijų Vilniaus gatvėje, apkaltino populiarų klubą

Žymiam Lietuvos dramaturgui Mariui Ivaškevičiui sekmadienį trūko kantrybė – vyras feisbuke aprašė situaciją, kai iš populiaraus sostinės klubo „Materialistė“ ketvirtą valandą ryto sklinda garsios vibracijos ir drebina jo buto langus. Anot M.Ivaškevičiaus, nepadeda nei policija, nei savivaldybė. Tuo metu klubo savininkas Matas Puodžiūnas tikina, kad toks dramaturgo įrašas jam buvo staigmena.

M.Ivaškevičiaus teigimu, pagrindinėje sostinės naktinio gyvenimo arterijoje – Vilniaus gatvėje – kiekvieną penktadienį ir šeštadienį „atsidaro vartai į pragarą“.

Taip jis įvardino populiarų sostinės klubą „Materialistė“.

„Muzika kala be gailesčio“

Pasak dramaturgo, nuo sklindančių vibracijų neįmanoma miegoti, kadangi „muzika kala be gailesčio“.

„Nuo triskart per minutę atidaromų ir uždaromų naktinio klubo durų vibruoja visų aplinkinių namų langai, o ten vis dar gyvena žmonės. Bando gyventi. Miegoti yra absoliučiai neįmanoma, muzika kala be jokio gailesčio ir taip iki šeštos valandos ryto! Kviesti policiją beprasmiška“, – rašė M.Ivaškevičius.

Asmeninio archyvo nuotr./Marius Ivaškevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Marius Ivaškevičius

Anot jo, policija dažnai ir taip atvyksta į Vilniaus gatvę dėl vykstančių muštynių, tačiau dėl triukšmo ji nieko negali padaryti.

„Klausiau jų, ar tokio stiprumo muzika ketvirtą ryto jiems neatrodo baustina? Sako, mes nieko negalim padaryti, mes net garso matuoklių neturim. Kreipkitės, sako, į savivaldybę, jie turi garso matuoklius ir matuoja garso lygį“, – teigė žymus kultūros veikėjas.

Jis tuo pačiu pasidalino ir vaizdo įrašu iš Labdarių gatvėje esančio buto, įraše matyti nuo vibracijos drebantys langai. Įrašas, pasak M.Ivaškevičiaus, darytas sekmadienio naktį.

VIDEO: M.Ivaškevičius: „Materialistė – vartai į pragarą“

„Jie tiesiog nupirkti Materialistės

Pasak M.Ivaškevičiaus, policininkai į jį „pažiūrėjo kaip į durną, palinkėjo sėkmės kovojant su vėjo malūnais ir išvažiavo“.

„O aš manau, kad jie yra tiesiog nupirkti Materiallistės (kaip ir Vilniaus savivaldybė), nes niekur kitur Vilniuje nė vienas baras ar klubas neleidžia sau tokio įžūlaus nesiskaitymo su įstatymais, išskyrus dar kelis barus Vilniaus gatvėje, kuriuos valdo tie patys savininkai“, – tvirtino dramaturgas.

Jis taip pat tvirtino, kad Vilniaus gatvėje neleistinose vietose paliekami automobiliai, o savivaldybė jų savininkų nebaudžia.

„Šeštą ryto girti susėda ir ramiai išvažiuoja. Tiesiog paralelinė realybė. Sveikinu ir džiaugiuosi už tuos, kuriems pavyko apsigyventi teisinėje valstybėje. Aš gyvenu mafijinėje, kur už kyšius parsidavę mentai greičiau gins mafiją nuo tavęs, o ne atvirkščiai, o savivaldybės klerkai verčiau guls į lovas devintą vakaro, kad tik neprisidarytų bėdos su tais savo garso lygio matuokliais“, – piktinosi M.Ivaškevičius.

Nustebino klubo savininką

Klubas „Materialistė“ įkurtas 2015 metais, jo savininkas Matas Puodžiūnas 15min teigė, kad M.Ivaškevičiaus aprašyta istorija jį nustebino.

„Tekstas toks įdomus. Man keista, kad aš jį feisbuke turiu skaityti. Tikrai nepažįstame Mariaus, o iš video nelabai ir suprantu, į kurią pusę langai čia gali išeiti.

Aš pats nuo pat atidarymo dirbu klube, tai prieš atsidarant buvo ir Maisto ir veterinarijos inspekcija, kuri darė matavimus, tai iš lauko tų decibelų nebuvo viršyta“, – stebėjosi M.Puodžiūnas.

„Mes specialiai ten dvigubus langus dėjome, tarpą darėme nuo garso, turime pakabinę storas užuolaidas, tai labai keista, kad nė karto į mus nesikreipė“, – pridūrė jis.

Asmeninio archyvo nuotr./Matas Puodžiūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Matas Puodžiūnas

Jis tikino nežinantis, kaip M.Ivaškevičius nustatė, kad vibracijos sklinda būtent iš klubo „Materialistė“, kadangi penktadienį ir šeštadienį visoje Vilniaus gatvėje didelis šurmulys.

Tuo pačiu klubo savininkas teigė neturintis sąsajų nei su M.Ivaškevičiaus minima mafija, nei išskirtinių sąlygų sostinės savivaldybėje.

Nesame baudos gavę už garso viršijimą (...) Esame gavę įspėjimą, kad lauke nuo 22 valandos jokia muzika negalima. Bet dėl garso viduje nieko nebuvo.

„Tikrai neturim jokių sąsajų nei su banditais, nei su kažkokiu kriminalu. Išskirtinių sąlygų savivaldybėje irgi neturime. Neįsivaizduoju net, kaip galėtume padėti šiam žmogui“, – pasakojo M.Puodžiūnas.

Pasak jo, namas, kuriame įsikūręs klubas, yra tuščias – žmonės jame negyvena, o per devynerius gyvavimo metus policija dėl triukšmo buvo atvykusi tik kartą, kai vyko koncertas lauke.

Vis dėlto, baudų dėl to nesulaukta.

„Nesame baudos gavę už garso viršijimą (...) Esame gavę įspėjimą, kad lauke nuo 22 valandos jokia muzika negalima. Bet dėl garso viduje nieko nebuvo“, – kalbėjo „Materialistės“ savininkas.

Be kita ko, jis tikino, kad savivaldybė Vilniaus gatvėje galėtų daugiau baudų surinkti, nes „mašinas visi palieka savavališkai“. Tai kartais trukdo atvežti ir iškrauti prekes.

15min taip pat kreipėsi ir į Vilniaus miesto savivaldybė, tačiau komentaro kol kas nesulaukė. Kai jis bus gautas, tekstas bus papildytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius