Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 17

Važiuoti dviračiu Vilniuje pavojinga: takas baigiasi ties stulpu ar šviesoforu

Vilniuje, šalia Nemenčinės plento, prie Saulėtekio, tiesiamas naujas dviračių takas. Dviratininkai turėtų džiaugtis, jeigu ne vienas didelis bet – takas turi du nuvažiavimus į perėją per gatvę ir abu jie baigiasi stulpais.
Dviračių takas šalia Nemenčinės plento
Dviračių takas šalia Nemenčinės plento / 15min.lt skaitytojo Audriaus K. nuotr.

Vilnietis Audrius K. neslepia nuostabos, kaip Vilniuje tiesiami dviračių takai. 15min.lt skaitytojo teigimu, nesuvokiama, kad vidury tako gali stovėti stulpas.

„Vilniuje, šalia Nemenčinės plento, prie Saulėtekio, yra įrenginėjamas dviračių takas. Kur bevažiuotum, stulpą pabučiuotum...“ – rašo skaitytojas Audrius K.

Ir išties – išsukti iš šio naujo, lygaus ir gražaus dviračių tako į perėją įmanoma tik atsitrenkus į stulpą. Viename nuvažiavime vidury tako stovi šviesoforas. Antrajame – stulpas be jokio kelio ženklo, greičiausia ant jo ir atsiras ženklas, žymintis patį dviračių taką.

Susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto komandos vadovas Antonas Nikitinas užtikrino, kad takas bus sutvarkytas tinkamai.

„Pasikelsime projektą, pasižiūrėsime. Darbų prižiūrėtojai informuoti, kad privalo sutvarkyti, jog stulpų vidury takų nebūtų. Tad stulpai bus perkelti. Gali būti, kad tebevyksta tako tiesimo darbai, o stulpai čia pastatyti jau anksčiau. Bet kokiu atveju taip nepaliksime, dviratininkams tikrai bus patogu važinėti“, – užtikrino A.Nikitinas.

VIDEO: Vilniaus dviračių takų anomalijos

Vilnius negali pasigirti ypač gera dviračių infrastruktūra. Prieš pusmetį darbą pradėjęs meras Remigijus Šimašius žadėjo, kad situacija keisis. Šiuo metu tvarkomos Neries pakrantės miesto centre, kurias irgi mėgsta dviratininkai.

15min.lt skaitytojo Audriaus K. nuotr./Dviračių takas šalia Nemenčinės plento
15min.lt skaitytojo Audriaus K. nuotr./Dviračių takas šalia Nemenčinės plento

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius