Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 13

Vėjaraupiai „supainiojo“ metų laikus

Nors vėjaraupiais vaikai dažniausiai suserga kovo mėnesį, Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Drugelis“ dėl šios ligos jau savaitę tęsiasi karantinas – į įstaigą nepriimami naujokai.
Paprastai vėjaraupiai siaučia pavasarį, tačiau viename iš uostamiesčio darželių šia liga mažylis susirgo šiomis dienomis.
Paprastai vėjaraupiai siaučia pavasarį, tačiau viename iš uostamiesčio darželių šia liga mažylis susirgo šiomis dienomis. / „15min“ nuotr.
Temos: 1 Vėjaraupiai

Klaipėdos lopšelio-darželio „Drugelis“ direktorė Veronika Brazdauskienė „15 min“ pasakojo, kad nuo praėjusios savaitės lopšelio grupėje „Pabiručiai“ vėjaraupiais susirgus vienam vaikui, į įstaigą nebegali ateiti naujokai. Karantinas tęsis dar dvi savaites. „Nors lopšelinukas per dešimt dienų tikriausiai bus pasveikęs, šios ligos karantinas įstaigoje trunka 21 dieną. Vaikai, kurie kontaktavo su sergančiuoju, bet neužsikrėtė arba jau yra persirgę šia liga, lopšelį lanko“, – pasakojo direktorė.

Anot V.Brazdauskienės, stebina tai, jog ši liga, kuri pavojingesnė tik suaugusiems, o vaikams dažniausiai nesukelia komplikacijų, pasireiškė būtent šiuo metų laiku. „Dirbu jau beveik keturias dešimtis metų, bet toks susirgimas, kai vaikas užsikrėtė lapkričio mėnesį, pasitaikė pirmą kartą. Dažniausiai ligos proveržio sulaukdavome pavasarį“, – sakė pašnekovė.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Stefanija Vancevičienė teigė, jog kol kas nėra gautos informacijos, kad daugiau uostamiesčio įstaigų šiuo metu skelbtų karantiną dėl vėjaraupių.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos Onos Sokolovos teigimu, lopšeliuose ir darželiuose neretai pasitaiko vėjaraupių susirgimų ir negalima nuspėti, kada vaikai jais susirgs. „Nėra priemonių, kurios padėtų visiškai išvengti šios ligos proveržio“, – reziumavo specialistė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius