Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 25

Vėluojanti šimtmečio mokykla Klaipėdoje: atvers jau naujas meras

Kitas rugsėjis. Tokia data ketvirtadienį nuskambėjo iš vadinamosios šimtmečio mokyklos statytojų Klaipėdoje, Senvagės gatvėje. 2019-aisiais pradėjus statyti naują mokyklą šiaurinėje Klaipėdos dalyje tikėtasi ją užbaigti per 1,5 metų, ir pastatyti už 10 mln. eurų. Tačiau projektas buvo taisytas jau 32 kartus, kaina jau, dabar skaičiuojama, perkopė 16 mln. eurų.
Naują mokyklą Klaipėdos Tauralaukio rajone planuojama baigti kitų metų rugsėjui.
Naują mokyklą Klaipėdos Tauralaukio rajone planuojama baigti kitų metų rugsėjui. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Poreikis turėti naują mokyklą šiaurinėje Klaipėdos dalyje brendo gerą dešimtmetį. 2019-aisiais buvo paskelbta statybos pradžia, tačiau jau po poros mėnesių darbai įstrigo. Statytojams sklypą Senvagės gatvėje savivaldybė turėjo perduoti sutvarkytą, todėl turėjo iškelti ten užsilikusias komunikacijas. Darbai užtruko kone aštuonis mėnesius.

Suprasti akimirksniu

  • Progimnazijos statybos Senvagės gatvėje pradėtos 2019-aisiais.
  • Planuota, kad darbai truks 16 mėnesių.
  • Skaičiuota, kad mokykla kainuos 14,7 mln. eurų.
  • Konkurso laimėtojai planavo statinį baigti už 10,9 mln. eurų.
  • Skaičiuojama, kad mokyklos statybos kainos jau dabar išaugo iki 16,1 mln. eurų.
  • Naujoje mokykloje mokysis apie 640 vaikų.

Vėliau statytojai vis strigo: techninis projektas vis buvo koreguojamas. Kiekviena korekcija lėmė naujus sprendinius, žinoma, ir didesnę kainą.
„Techninis projektas buvo koreguotas faktiškai tiek kartų, kad dabar lyg trečia mokykla statoma“, – kalbėjo savivaldybės administracijos vadovas Gintaras Neniškis. Anot jo, paruoštas projektas buvo labai ambicingas, jo įgyvendinimas tapo iššūkiu.

Dabar pripažįstama, kad jis buvęs ir ne itin kokybiškas, todėl darbai ir strigo, tačiau, kaip teigė vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis, dabar ne laikas tarpusavio aiškinimuisi. Tikslas – užbaigti mokyklą. Ją užbaigus bus galima pagalvoti ir apie atsakomybę. „Praktiškai neliks nė vienos dalies, kuri nebus keista. Daug sprendimų, ir tai kainavo daug laiko“, – teigė valdininkas.

Šiais metais norima kuo greičiau užsandarinti pastatą ir pradėti šildymo darbus. Tada, anot darbų vadovo Juliaus Ščerbakovo, bus pabaigta apie 85 proc. darbų.

Šiuo metu dėl mokyklos glaudžiai bendradarbiaujama su pedagogais. „Atsakyti dabar, kada bus baigta ši mokykla... mes ir patys norime fizinius darbus pabaigti kitai rugsėjo 1-ajai. Siekis, kad spėtų įrengti klases, perkelti baldus, todėl rengiami pasitarimai su būsimais šeimininkais“, – kalbėjo J.Ščerbakovas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas juokavo, kad naująjį pastatą atvers jau kitas meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius