Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 03

Vengrija žada užbaigti savo informacinę kampaniją prieš G.Sorosą ir J.-C.Junckerį

Vengrijos vyriausybė šeštadienį paskelbė, kad šį mėnesį užbaigs savo kontroversišką prieš imigrantus nukreiptą informacinę kampaniją, per kurią kaltino JAV milijardierių filantropą George'ą Sorosą bei Europos Komisijos (EK) pirmininką Jeaną-Claude'ą Junckerį remiant neteisėtą imigraciją.
Plakatai su George'o Soroso ir Jeano-Claude'o Junckerio portretais Budapešte
Plakatai su George'o Soroso ir Jeano-Claude'o Junckerio portretais Budapešte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vengrų vyriausybės atstovas Zoltanas Kovacsas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad „informacinė kampanija“ baigsis kovo 15-ąją, kaip ir buvo planuota.

Anksčiau šią savaitę Europos Komisija paskelbė pareiškimą, kuriame paneigė kampanijos platinamus teiginius. Pasak EK, tie teiginiai buvo „blogiausiu atveju visiškai faktiškai neteisingi, o geriausiu – itin klaidinantys“.

Per šią kampaniją taikytasi ir į kitas partijas, priklausančias didžiausiai Europos Parlamento frakcijai – centro dešiniajai Europos liaudies partijai (EPP). Jai priklauso Vengrijos premjero Viktoro Orbano partija „Fidesz“, prieš kelerius metus ji iškėlė ir paties J.-C.Junckerio kandidatūrą į EK vadovus.

Z.Kovasco žinutė buvo atsakas į vokiečio Manfredo Weberio, dabartinio EPP kandidato į EK pirmininkus, interviu žurnalui „Der Spiegel“.

M.Weberis pareiškė, kad vengrų informacinė kampanija „pakenkė“ EPP.

„Dėl šios priežasties tikiuosi, kad jis (V.Orbanas) atsiprašys ir sustabdys šiuos veiksmus“, – teigė M.Weberis.

Kelios partijos iš EPP yra sakiusios, kad palaikytų idėją išmesti „Fidesz“ iš frakcijos.

Tuo metu Z.Kovascas tviteryje šeštadienį rašė, kad „Vengrijos vyriausybė yra pasirengusi išklausyti bet kokią kritiką, bet Vengrijos žmonių sprendimas mums yra svarbesnis už partijos discipliną“.

Vengrijos vyriausybė praėjusį mėnesį skelbė, kad minėta visuomenės informavimo akcija, finansuojama mokesčių mokėtojų pinigais, apims plakatus, vaizduojančius besišypsančius G.Sorosą ir J.-C.Junckerį su užrašu: „Jūs irgi turite teisę žinoti, kam ruošiasi Briuselis!“

„Jie nori įvesti privalomas (migrantų) apgyvendinimo kvotas, susilpninti valstybių narių teises į sienų apsaugą, skatinti imigracija vizomis migrantams“, – skelbia žemiau pateikiamas aiškinamasis užrašas.

Vengrijos premjero V.Orbano dešinioji vyriausybė, dažnai nesutarianti su Europos Sąjunga dėl migracijos, anksčiau jau ne kartą vykdė tokias žiniasklaidos kampanijas su šūkiais „Sustabdykime Briuselį!“ ir „Neleiskim Sorosui juoktis paskutiniam“.

Pastaraisiais metais V.Orbanas piktai kritikavo Vengrijoje gimusį 88 metų investuotoją G.Sorosą ir vadino jį „liaudies priešu“ už esą reiškiamą paramą nevaldomai masinei imigracijai.

Be to, V.Orbano vyriausybė dažnai būdavo kaltinama savo kampanijose prieš G.Sorosą naudojanti antisemitines klišes, nors Budapeštas tai neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius