-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 09

„Viasat“ stabdys „RTR Planeta“ retransliacijas

Bendrovė „Viasat“ taip pat laikinai sustabdys televizijos kanalo „RTR Planeta“ retransliacijas, teigia įmonės atstovas Gediminas Galkauskas. „Viasat“ viešųjų ryšių vadovas G.Galkauskas sako, kad retransliacijos bus stabdomos, nes Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) sprendimą apriboti „RTR Planeta“ transliacijas priėmė pagal Europos Sąjungos (ES) procedūras.
Gediminas Galkauskas
Gediminas Galkauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„LRTK apribojo „RTR Planeta“ kanalo transliacijas vadovaudamasi ES procedūromis, bei informavo Europos Komisiją ir šalies, kurioje kanalas registruotas, kontroliuojančią instituciją, todėl „Viasat“ stabdys šio kanalo rodymą savo programų platformoje“, – ketvirtadienį BNS teigė G.Galkauskas.

LRTK ne kartą buvo nurodžiusi stabdyti kelių rusiškų televizijų retransliacijas dėl pažeidimų, šiems nurodymams iki šiol paklusdavo visi Lietuvoje veikiantys retransliuotojai, išskyrus „Viasat“. Bendrovės atstovai pernai gruodį pareiškė, kad nuo šiol sprendimus vykdys, jei LRTK apie juos informuos Europos Komisiją.

LRTK trečiadienį trims mėnesiams uždraudė retransliuoti visą rusiško kanalo „RTR Planeta“ programą. Anot komisijos, televizija savo laidose kurstė karą ir neapykantą bei pakartotinai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą.

„RTR Planeta“ Lietuvoje nebebus transliuojama nuo pirmadienio.

Sprendimus laikinai stabdyti dalies programų transliacijas komisija taip pat buvo priėmusi ir dėl kitų rusiškų kanalų: pernai trijų mėnesių draudimas pritaikytas „NTV Mir Lithuania“, užpernai – Pirmojo Baltijos kanalo transliacijoms.

Šiuo metu galioja sausį pritaikytas trijų mėnesių draudimas retransliuoti dalį „Ren TV Baltic“ laidų, jis turėtų baigtis kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius