-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 27

Viceministras Marijus Velička: kovinės parengties patikrinimas Rusijoje kelia nerimą

Krašto apsaugos viceministras Marijus Velička teigia, kad Lietuvai kelia nerimą pranešimai apie kovinės parengties patikrinimą Rusijoje.
Viceministras Marijus Velička
Viceministras Marijus Velička / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Rusija iš tikrųjų yra suvereni valstybė ir ji gali tokias nepraneštas pratybas daryti kada nori, bet taip, man kelia nerimą, nes tai daroma netoli Lietuvos sienos“, – Briuselyje trečiadienio vakarą sakė NATO šalių ministrų susitikime dalyvaujantis M.Velička.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį įsakė Gynybos ministerijai skubiai surengti šalies ginkluotųjų pajėgų kompleksinį kovinės parengties patikrinimą Vakarų ir Centrinėje karinėse apygardose.

M.Veličkos vertinimu, Rusijos veiksmai šiuo metu nėra atsitiktiniai: „Atsižvelgiant į tai, kad politinė situacija Ukrainoje šiandien yra nestabili, tai tokios pratybos kelia pagrįstą nerimą dėl to, jog turbūt mažai būna, kad tokie incidentai sutaptų tiesiog. Tai turbūt yra daroma tendencingai.“

Paprašytas įvertinti galimą pratybų grėsmę, NATo generalinis sekretorius Andersas Foghas.Rasmussenas sakė: „Aš nepasirengęs leistis į detales apie pratybų mastą ir tikslą. Viskas, ką aš žinau, yra tai, kad buvo pranešta apie karines pratybas."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius