Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 09

Vidaus reikalų ministras sumažino kvalifikacinę kategoriją FNNT direktoriui Kęstučiui Jucevičiui

Po Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus veiklos vertinimo jam sumažinta kvalifikacinė kategorija. Tokį sprendimą priėmė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, BNS patvirtino ministro patarėjas Tomas Beržinskas.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl ministro sprendimo K.Jucevičiui turėtų sumažėti atlyginimas. Už pirmąją kvalifikacinę kategoriją pareigūnams skiriama 30 proc. pareiginės algos priedas, už antrąją – 20 procentų.

„FNTT vadovo profesionalumo vertinimas iš tikrųjų buvo atliktas. Buvo vertinami tokie dalykai kaip dalykinė kompetencija, tarnybinė disciplina, operatyvumas, savarankiškumas, gebėjimas bendrauti ir bendradarbiauti, organizaciniai įgūdžiai, gebėjimas planuoti, fizinis, taktinis bei kovinis pasirengimas, kvalifikacijos kėlimas ir gebėjimas tinkamai administruoti pavaldaus padalinio veiklą“, – sakė ministro patarėjas naujienų portalui alfa.lt.

Sumažinti kvalifikacinę kategorija FNTT vadovui pasiūlė speciali profesionalumo vertinimo komisija. S.Skvernelis jos siūlymą patvirtino.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Saulius Skvernelis

Anot Vidaus tarnybos statuto, kvalifikacinėmis kategorijomis vertinamas pareigūno profesionalumas. Pagal pareigūnų dalykines savybes, profesinius įgūdžius, administracinius gebėjimus, tarnybinės veiklos rezultatus ir vidaus tarnybos stažą nustatomos 3-ioji, 2-oji ir 1-oji kvalifikacinės kategorijos. Pareigūnui suteikta kategorija iš naujo tvirtinama kas penkerius metus.

S.Skvernelio nurodymu nuo pernai gruodžio iki šių metų gegužės buvo atliekamas K.Jucevičiaus patikimumo patikrinimas. Klausimas dėl jo patikimumo kilo, kai FNTT vadovas buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą buvusio advokato Juzefo Kozubovskio byloje.

Žiniasklaida yra skelbusi, kad tirta informacija, esą K.Jucevičius per tarpininkus reikalavo didelio kyšio, tačiau pernai spalį šis tyrimas nutrauktas. Prokuratūra konstatavo, kad K.Jucevičius su kyšiais nesusijęs. Be to, FNTT vadovas ir jo pavaduotojas pripažinti nukentėjusiais, nes jie buvo neteisėtai paslapčia sekami.

Atliekant tyrimą dėl patikimumo K.Jucevičių norėta patikrinti poligrafu, bet jis pamatęs klausimus, atsisakė į juos atsakyti.

Baigus patikimumo tikrinimą, FNTT direktoriui grąžintas leidimas dirbti su slapta informacija.

K.Jucevičiaus kadencija turi baigtis 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius