Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 20

Vieni čiuožia, kiti – seilę varvina: kodėl jurbarkiečiai neturi čiuožyklos?

Kol kaimynai Kiduliuose smagiai skrieja pačiūžomis, jurbarkiečiams belieka varvinti seilę. Apie čiuožyklą Jurbarke galima tik pasvajoti, nors vos pervažiavus tiltą, kitapus Nemuno, ir entuziazmo, ir šalčio užtenka. Žiemos pramogų mėgėjai linkę kaltinti ne šiltą žiemą, o prisnū- dusią miesto valdžią.
Kanadiečiai Kvebeko miške išliejo 13 km kelią pačiūžoms
Kol kaimynai Kiduliuose smagiai skrieja pačiūžomis, jurbarkiečiams belieka varvinti seilę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie Kidulių čiuožyklą prabilę skaitytojai valdininkams prašė užduoti vienintelį klausimą – kodėl Jurbarkas vis atsiduria uodegoje? „Nesakome nei piktai, nei su dideliais priekaištais. Tiesiog stebimės ir norime parodyti puikų kaimynų pavyzdį“, – stebėjosi išbandyti Kidulių čiuožyklos ledą kvietęs skaitytojas.

Į vietos verslininko įrengtą čiuožyklą atvažiuoja ne tik kiduliečiai, bet ir žmonės iš Jurbarko, Šakių žaisti ledo ritulį ar tiesiog pačiuožinėti.

„Keista, kad Jurbarkas – daug didesnis už Kidulius, tačiau tokių pramogų ir galimybių gyventojams nėra. Negi taip sudėtinga išpilti čiuožyklą?“ – klausia jurbarkiečiai.

Iš tiesų, kiduliškių aikštelė – įspūdinga. Joje puikiausiai gali rungtyniauti dvi ledo ritulio komandos. Praeitą savaitgalį ant ledo lipo net 24 vyrai, kurie lazdomis ritulį gainiojo iki vėlumos. Aikštelėje galima žaisti nors ir per naktį – ji apšviesta, o šalimais įrengta pavėsinė, kurioje galima ir daiktus pasidėti, ir pailsėti. Čiuožyklą jau kelintą žiemą įrengia verslininkas Leonidas Mazur, tam skirdamas ir savo lėšų, ir laiko.

Taip yra Kiduliuose, tačiau jurbarkiečiai smagios žiemiškos pramogos greičiausiai nesulauks. Jurbarko miesto seniūnas Romualdas Kuras norintiems čiuožti vilčių neteikia. Valdininkas tikino, kad čiuožyklos mieste turbūt nebus, nes brangios šaldomos aikštelės niekas neįrenginės, o paprastai išlieti esą per šilta, ledas nesilaikys. Seniūnas mano, kad jurbarkiečiai gali čiuožinėti ant karjero ledo.

Aikštelę bendruomenei ir svečiams išliejusį verslininką L. Mazur tokia Jurbarko seniūno pozicija stebina. „Atvežkit ir parodykit, jei kažkas sako, kad neina, neįmanoma, negalima. Tegul pamato, pažiūri. Taip, darbo daug, priežiūros irgi. Tačiau aikštelę įrengiame jau keliolika metų, tai yra tradicija“, – sakė vyras.

Pasak verslininko, išlieti dirbtinę aikštelę jis nusprendė nusibodus čiuožti ant balų. Užšalusių vandens telkinių ledas išlietos čiuožyklos niekada nepakeis.

Kiduliečiui pritaria ir Jurbarko rajono savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Darius Juodaitis. Jis įsitikinęs, kad jurbarkiečiai nusipelno čiuožimo aikštelės.

„Negaliu kalbėti už tai, kas buvo anksčiau, ar poreikio nebuvo, ar idėjų stigo, tačiau čiuožyklą tikrai galime turėti ir Jurbarke. Nereikia aikštelės rengti po savivaldybės langais, kaip buvo padaryta prieš keletą metų, ten ji neprigijo, ten jai tikrai ne vieta. Mano idėja – čiuožyklą įrengti aikštelėje prie „Nemuno“ kavinės. Ją sutvarkius vasarą būtų galima žaisti krepšinį, o žiemą įrengti čiuožyklą. Vaikams ir jaunimui užimtumo tikrai nebus per daug. O sportuodami ir laiką smagiai praleis, ir bus sveikesni“, – sakė D.Juodaitis.

Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas prašė su juo susisiekti ir žiemos pramogų mėgėjus. Esą būtina pasitarti, išsiaiškinti poreikius. Tik tuomet reiktų imtis įrengimo darbų. D.Juodaitis taip pat pabrėžė, kad iš bendruomenės tikisi ne tik diskusijos, bet ir pagalbos.

„Manau, kad minėtos aikštelės variantas yra labai praktiškas, nes čia yra ir vieta automobiliams, galima įrengti apšvietimą. Jau kalbėjau su ugniagesių gelbėtojų viršininku Tomu Statkumi, kuris pažadėjo prisidėti prie iniciatyvos ir atvežti vandens aikštelės ledui. Nors ši aikštelė tarnautų neilgai, nes šalčiai pas mus neužsibūna, tačiau ir tos kelios gerų emocijų savaitės yra vertos pastangų. Turime beveik visus metus tam pasiruošti“, – tikino D.Juodaitis.

Dirbtinė čiuožykla Jurbarke buvo įrengta 2014 m. prie savivaldybės. Tuomet kelių dešimčių kvadratinių metrų aikštelė itin džiugino vaikus. Nuo tada čiuožti jurbarkiečiai gali tik ant užšalusio karjero, užtvankos ar kitų vandens telkinių. Tačiau nešaltomis žiemomis tai gali būti pavojinga. Ugniagesiai ne kartą yra įspėję, kad prieš lipant ant ledo reikia įvertinti jo storį. Kitaip pramogos gali baigtis tragedija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius