Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 18

Vietų Vilniaus darželiuose laukiantys tėvai skundžiasi savivaldybėje pasigendantys tikslios informacijos

Centralizuota vaikų priėmimo į Vilniaus vaikų darželius sistema kursto aistras jau ne vieną mėnesį. Pirmiausia strigo registracija, dabar tėvams iki galo nėra aišku, kada bus paskelbti galutiniai patekusiųjų į ikimokyklinio ugdymo įstaigas vaikų sąrašai.
Vaikų lopšelis-darželis
Vaikų lopšelis-darželis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Į 15min.lt redakciją kreipėsi vilnietė mama, kuri teigė nebesuprantanti, kada sulauks žinių, ar jos vaikas pateko į vaikų darželį. „Gal galėtumėte pasidomėti Vilniaus savivaldybėje, kada pagaliau paaiškės, ar vaikai pateko į darželį. Buvo skelbta, kad iki birželio 15 d. Dabar jau vieni konsultuoja, kad iki liepos 1d., kiti – liepos 1–15 d. Blogiausia, kad jei paskambinęs kalbėsi su kitu darbuotoju, gauni vėl kitą informaciją. O savivaldybės interneto puslapyje jokios konkrečios informacijos nepateikiama“, – piktinosi moteris.

Vilniaus savivaldybė tvirtina, kad jokių neaiškumų nėra – tėvai asmeninius pranešimus gaus iki liepos 1-osios.

Prieš savaitę savivaldybė skelbė, kad centralizuota prašymų pateikimo ir gyventojų informavimo sistema apdoroja su ikimokykliniu ugdymu susijusius duomenis, kurie nuolat kinta, todėl tėvai turėtų asmeninius pranešimus apie patekimą į darželį gauti SMS žinute arba elektroniniu laišku.

Gavę pranešimą tėvai per 5 darbo dienas turėtų atvykti į darželį ir patvirtinti vaiko atvykimą bei pateikti reikiamus dokumentus. To nepadarius vaikas neteks vietos ugdymo įstaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius