Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 31

Viktoras Strupsas pasitraukė iš pareigų

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Viktorui Strupsas šiandien paskutinė darbo diena. Politikai vakar balsų dauguma patenkino valdininko prašymą atleisti jį iš pareigų. Kalbama, kad prie miesto mokyklų pertvarkos plano dirbęs V. Strupsas neįtiko savo partijos kolegoms (liberalams), todėl buvo priverstas atsisakyti direktoriaus pavaduotojo kėdės.
Šiaulių miesto administracija vakar paskutinį kartą buvo lyg trys muškietininkai. Direktoriaus pavaduotojas Viktoras Strups (pirmas iš kairės) politiniu sprendimu turėjo trauktis iš pareigų.
Šiaulių miesto administracija vakar paskutinį kartą buvo lyg trys muškietininkai. Direktoriaus pavaduotojas Viktoras Strups (pirmas iš kairės) politiniu sprendimu turėjo trauktis iš pareigų. / Vadimo Simutkino nuotr.

Savivaldybės administracija bandė uždaryti pradines mokyklas, o tam priešinosi liberalai. Nors sprendimas sujungti mokyklas galų gale buvo atidėtas, tačiau tai V. Strupsas kainavo postą.

Valdančiųjų partijų koalicijos sutartyje yra numatyta, kad šis postas priklauso liberalams. Antrasis administracijos direktoriaus pavaduotojas Vaclovas Vingras į šį postą taip pat buvo paskirtas politiniu sprendimu. Po balsavimo dėl V. Strupsas atleidimo pasigirdo prieštaraujančių nuomonių.

„Apgailestaudamas turiu pasakyti, kad gerai savo darbą atlikęs darbuotojas buvo priverstas pasitraukti dėl politinių intrigų. Siūlyčiau visai panaikinti šią pareigybę ir nepriimti naujo pavaduotojo, taupyti administracijos lėšas“, – replikavo socialdemokratas Vytautas Juškus. Jam pritarė ir partijos kolegė Nijolė Budrytė, tačiau į tokias replikas karštai sureagavo liberalas Gintaras Karalevičius. Jo nuomone, yra koalicijos sutartis, todėl anksti kalbėti apie pareigybių naikinimą. Meras, socialdemokratas Justinas Sartauskas dar prieš balsavimą žurnalistams sakė, kad palikti Administracijos direktorių be pavaduotojo negalima. Klausimas, kiek pavaduotojų liks ir kas užims pareigas.

„Direktorius pavaduotoją turės, vieną ar du, bet turės. Administracijoje yra daug darbo, direktoriui dažnai reikia vykti į komandiruotes, atostogauti, todėl direktorius turės vieną arba du pavaduotojus. Klausimas gali būti dėl asmens, kas tie pavaduotojai bus. Partiniu lygmeniu mes nesam pradėję jokių diskusijų. Kitas dalykas – administracija gali būti ir nepolitinė. Koalicijos sutartyje esame nusprendę, kad tai yra politiniai postai ir tarp šešių partijų jie buvo paskirstyti. Partinės kvotos galbūt turėtų būti kitokios, bet tai yra partinis susitarimas“, – kalbėjo J. Sartauskas.

Dar kiek anksčiau Socialdemokratų partijos Šiaulių skyriaus vadovybė buvo pasisakiusi, kad socialdemokratams būtina stiprinti savo pozicijas miesto valdžioje. Nors miesto Taryboje socialdemokratų yra dauguma, bet jie turi tik mero ir Tarybos sekretoriaus pareigas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius