Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10

Viktoras Uspaskichas apie Darbo partijos rinkimų sąrašo vedimą: su mielu noru, bet dar nežinau

Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas neatskleidžia, ar ves partijos rinkimų į Seimą sąrašą. Jį Darbo partija planuoja pasitvirtinti mėnesio pabaigoje, o vėliau reitinguoti. V.Uspaskichas tikina su Ramūnu Karbauskiu nebendraujantis, o apie būsimas koalicijas galvosiantis tik tada, kai bus išrinktas Seimas.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors iki Seimo rinkimų liko vos keturi mėnesiai, Darbo partijos stovykloje kol kas – tyla.

Partijai pirmininkaujantis europarlamentaras V.Uspaskichas 15min antradienį sakė, kad partijos suvažiavimas, kuriame planuojama patvirtinti kandidatų sąrašą, įvyks birželio 27 dieną.

Tiesa, jo metu bus patvirtintas tik abėcėlinis sąrašas, kurį vėliau reitinguos visi partijos nariai.

O kas bus sąrašo lyderis?

„Dėl vedimo dar abejoju, kad bus nuspręsta per suvažiavimą“, – tikino V.Uspaskichas.

„Su mielu noru, bet kol kas nežinau“, – 15min paklaustas, ar pats neves sąrašo, patikino jis.

Jei V.Uspaskichas būtų išrinktas Seimo nariu, jis iškart netektų europarlamentaro mandato – 2015 metais buvo panaikinta galimybė žmogui pačiam nuspręsti, kokias pareigas eiti.

Anot V.Uspaskicho, per rinkimus nuspręsta su jokia partija nebendradarbiauti, su niekuo nederinti kandidatų vienmandatėse apygardose.

Apie būsimas koalicijas V.Uspaskichas taip pat nedaugžodžiavo, sakydamas, kad jos bus matyti tik po to, kai paaiškės Seimo sudėtis.

„Visur stengiamės dirbti patys ir kai bus rezultatai, tik tada kalbėsime ir galvosime apie koalicijas“, – pabrėžė jis.

Tikrai mes nekreipsime dėmesio į ankstesnes kalbas, baigsis rinkimai ir pradėsime tada dėlioti.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis yra ne kartą neigiamai pasisakęs apie Darbo partiją, kalbėjęs, kad su ja nebus jokių koalicijų, o ir pats V.Uspaskichas partijos pranešimuose nevengia kritikuoti valdančiųjų.

„Prieš ketverius metus valstiečiai žadėjo – mes būsime kitokie, tačiau per karantiną galutinai tapo tokie patys – kuo daugiau pasiskolinti, „pravalgyti“, vaidinti, kad gerai suvaldė krizę“, – birželio pradžioje aiškino V.Uspaskichas.

Tačiau po rinkimų gali paaiškėti, kad daug pasirinkimų nėra.

„Man tai nesvarbu, kas ką kalba, ką R.Karbauskis kalba. Jis viena kalba, kita daro, kaip ir A.Butkevičius. Bet šitoje vietoje tikrai mes nekreipsime dėmesio į ankstesnes kalbas, baigsis rinkimai ir pradėsime tada dėlioti kur atitinka programinės nuostatos ir visa kita“, – ar būtų įmanoma koalicija su „valstiečiais“, svarstė Darbo partijos lyderis.

Jis tikino su R.Karbauskiu jokio ryšio nepalaikantis.

Portalo Delfi užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa, atlikta balandžio 20–30 dienomis, parodė, kad Darbo partija liktų už brūkšnio. Jos reitingas siekia 4,2 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius