Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 08 /15:31

Viktoras Uspaskichas minimalios algos padidinimo reikalauja siekti net koalicijos sąskaita

Šeštadienį Darbo partija suvažiavime patvirtino kandidatus į merus. Daugelį nustebino Darbo partijos dvasinio lyderio Viktoro Uspaskicho kalba – jis partiečiams pasakė pamokslą apie gerąją energiją, ekologiją, gerų darbų darymą ir citavo Motiną Teresę. V.Uspaskichas reiškė nepasitenkinimą socialdemokratais – esą jie trukdo Darbo partijai įgyvendinti pažadus padidinti algas biudžetininkams ir minimalią mėnesinę algą (MMA). „To reikia siekti net ir koalicijos sąskaita“, – pabrėžė jis.
Viktoras Uspaskichas
V.Uspaskichas surengė šou / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šeštadienį į Pramogų arenoje vykstantį suvažiavimą susirinko apie du tūkstančiai „darbiečių“. Jie audringomis ovacijomis pasveikino į areną įžengusią L.Graužinienę ir garbės pirmininką V.Uspaskichą.

Šeštadienį Darbo partija patvirtino kandidatus į merus kitų metų vasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose. Vilniuje į merus siūlomas vicemeras Jonas Pinskus, Kaune partija kelia Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą, Panevėžyje – parlamentarą Petrą Narkevičių.

V.Uspaskichas: darykite gerus darbus ir nereikalaukite atlygio

Kai kurios daugiau kaip pusvalandį trukusioje V.Uspaskicho kalboje išsakytos mintys vertė pakelti antakius.

Jis kalbėjo, kad  Darbo partijos tikslas – atstatyti pasaulį tokį, kokį jį sukūrė Dievas, dvasinis "darbiečių" lyderis minėjo gerus darbus, ekologiją, meilę žmonėms, sielą ir panašius dalykus.

Prie ko aš vedu? Prie to, kad jūsų akys turi blizgėti, aišku, ne nuo pachmelo, bet idėjos, noro dirbti.

V.Uspaskichas mokė, kaip reikia elgtis prieš rinkimus:  norėdami juos laimėti partiečiai turi "eiti pas žmogų į širdį, kalbėtis su žmogumi".

„Išmeskit iš savo kalbos: aš daug dirbu. Galima sugaišti daug laiko, bet nieko nepadaryti, tik kitus išvarginti. Reikia dirbti daug, bet efektyviai. Prie ko aš vedu? Prie to, kad jūsų akys turi blizgėti, aišku, ne nuo pachmelo, bet idėjos, noro dirbti“, – kalbėjo jis.

V.Uspaskichas kalbėjo, kad į politiką ėjo kupinas idealizmo, tačiau teko nusivilti, nes politikoje negalima pasitikėti niekieno žodžiu: „Bet reikia pripažinti nuoširdžiai, gyvendamas tokioje aplinkoje tapau vienas iš jų. Bet pajutau diskomfortą, kai buvau pažemintas, sutryptas, mane traukė vis tiek prie idealizmo. Man sunku eiti savo gyvenimo keliu, bet su idealizmu daug komfortiškiau, nei su vilkų gauja, arba jaučiantis neklystančiu politikos zombiu. Noriu pasakyti, kad neikite prieš save, neigiamos emocijos pradeda graužti žmogaus kūno kokį nors organą. Nebandykite keistis, kad pritaptumėte prie vilkų gaujos – nieko neišeis, tai bus kančia, tada jūs gyvensite nekomfortiškai visą gyvenimą su daug ligų“.

Vėliau V.Uspaskichas pacitavo Motiną Teresę: „Kodėl reikia daryti gerus darbus? To, ką tu darai, reikia ne žmonėms, to reikia tau, tau ir tik tau. Meilė, pagarba yra kažkas gero, tai yra emocijas pakraunanti energija, turinti gydomąją galią. Tačiau tai reikia daryti nuoširdžiai, nelaukiant padėkos. Kitaip jūs negausite gyvybiškos energijos. Štai ką reiškia tie Motinos Teresės žodžiai. Aš juos pasakiau per valdybos posėdį“.

„Išryškinkite savo idealus, misiją, ir siekite idealų. Kuriant Darbo partiją būtent to siekiau. Ir esu įsitikinęs, kad dauguma, kas įsitraukė į mūsų partiją, yra tokie, nes tai dariau nuoširdžiai, tokia dvasia ir energija ėjo iš manęs. Darykite gerus darbus ir nereikalaukite padėkos“, – aiškino jis.

L.Vireliūnaitės nuotr. /V.Uspaskichas surengė šou
L.Vireliūnaitės nuotr. /V.Uspaskichas surengė šou

V.Uspaskichas: palaikysime biudžetą, jei bent iš dalies atsižvelgs į mūsų programą

Vėliau V.Uspaskichas piktinosi, kad nepavyko MMA pakelti iki pusantro tūkstančio litų. Jis tai vadino partijos pralaimėjimu. Politikas teigė, kad jeigu pažadai nebus įvykdyti, partija praras savo rinkėją.

„Mes neatstovėjome nė vienos savo idėjos“, – piktinosi jis.

Politikas kreipėsi į L.Graužinienę ir sakė, kad pinigų tam turėtų ieškoti ne ji: "Neprisiimk savo pasisakymuose atsakomybės už visą koaliciją, tuo labiau, žinai, kad to nedarysi, nebūk politikos zombis, neieškok lėšų pensijoms ar atlyginimams. Tai ne tavo darbas, nes ateis rinkimai ir mūsų partneriai, jeigu dar galima vadinti partneriais socialdemokratus, į rinkėjų klausimą, kodėl tokie atlygimai ir pensijos, jie rodys į mūsų partiją". 

„Tegu skolinasi daugiau, bet mes turime tai padaryti. To nedaro sąmoningai, tai buvo mūsų vėliava per rinkimus. Ją norima iš mūsų atimti“, – pabrėžė V.Uspaskichas. Jis sakė, kad partija negali virti savo sultyse, todėl reikia naujo kraujo – naujų narių, idėjų, nes politinė jėga pamažu praranda savo veidą.

„Kartojam: mano partija, mano partija“, – ragino partiečius V.Uspaskichas, pabrėžęs, kad Darbo partija nėra jo – ji visų partijos narių.

L.Graužinienė: dėl MMA didinimo sutarta

Sveikindama partijos suvažiavimą politinės jėgos pirmininkė Loreta Graužinienė paskelbė, kad su koalicijos partneriais sutarta, jog nuo kitų metų liepos bus keliama minimali mėnesinė alga ir algos mažiausiai uždirbantiems biudžetininkams.

Loreta Graužinienė paskelbė, kad su koalicijos partneriais sutarta, jog nuo kitų metų liepos bus keliama minimali mėnesinė alga ir algos mažiausiai uždirbantiems biudžetininkams.

Pasak jos, Darbo partijos darbai kalba patys už save – ji minėjo minimalaus atlyginimo didinimą, parengtą pensijų kompensavimo tvarką, planus nuo kitų metų nuo 40 iki 80 procentų didinti ligos pašalpą, tiesioginių merų rinkimų įteisinimą.

Šią savaitę koalicijai nepavyko sutarti dėl MMA didinimo ir mažiausiai uždirbančių biudžetininkų algų pakėlimo. Tąkart L.Graužinienė sakė, kad kol nebus sutarimo, tol Seimui nebus pateiktas kitų metų biudžetas.

Socialdemokratų finansų ministras Rimantas Šadžius ne kartą sakė, kad pinigų tam biudžete nėra.

A.Butkevičius: netiesa, kad ministrai paskiriami nesuderinus su partneriais

„Darbiečių“ suvažiavime apsilankęs socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius įteikė gėlių L.Graužinienei ir dėkojo koalicijos partneriams už sėkmingą darbą valdančiojoje daugumoje ir Vyriausybėje. Jis aiškino, kad formuojant daugumą buvo labai didelis pasipriešinimas, bet jie nepalūžo.

A.Butkevičius piktinosi kalbomis, jog ministrai patvirtinami jų nederinus su koalicijos partneriais, esą tai – netiesa.

Anot A.Butkevičiaus, pagaliai valdantiesiems į ratus kaišiojami ir dabar. „Matau, kas darosi svarstant valstybės biudžetą, bandant žmonėms pateikti nuveiktus darbus. Nepasiduokim įvairiausioms propagandoms, spaudimams, kurie kartais peržengia kultūros, tolerancijos ribas“, – aiškino premjeras.

A.Butkevičius piktinosi kalbomis, jog ministrai patvirtinami jų nederinus su koalicijos partneriais, esą tai netiesa.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis Rolandas Paksas, kalbėdamas apie savo partiją ir bendrai valdančiąją koaliciją citavo Marką Twainą: „Gandai apie mūsų mirtį buvo gerokai perdėti.“

„Tvarkiečių“ vicepirmininkas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis apgailestavo, kad „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ į savivaldos rinkimus eina kaip priešininkai, o ne kartu. Pernai vasarą buvo paskelbta apie galimą šių partijų susijungimą, tuo metu Darbo partija aktyviai ieškojo, su kuo susijungti, kad politinė jėga išvengtų atsakomybės juodosios buhalterijos byloje.

Iš koalicijos išspirtos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis  „darbiečių“ pasveikinti neatvyko, vietoje jo atvažiavo partijos narys, parlamentaras Zbignevas Jedinskis.

„Darbo partijos politikai visada laikosi duoto žodžio, kas politiniame gyvenime, deja, yra retas atvejis, – iš tribūnos pagyrimus liejo jis. – Mano pastebėjimu, Darbo partija išsiskiria iš visų kitų, kad yra nepriklausoma nuo Daukanto aikštės politikierių. Ir linkiu ateity tokiems išlikti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius